Здравният министър Асена Сербезова заяви в парламента, че процентът на

...
Здравният министър Асена Сербезова заяви в парламента, че процентът на
Коментари Харесай

Не се предвижда включването на допълнителни обекти, за които да се изисква зелен сертифат


Здравният министър Асена Сербезова съобщи в Народното събрание, че процентът на интензивните кревати, които са заети се подава като данни всеки ден от РЗИ. В момента се тества по какъв начин работи новият модел, показан от кабинета, осведоми Българска национална телевизия.

" Тази карта е динамична, защото сега, в който се освобождават кревати, съответната област минава от една зона и в друга. Т.е. постоянно го е имало този районен метод. Това, което и през вчерашния ден изясни министър-председателят за клъстърите - да ви обясня за какво са 6. Защото не трябва заради това, че в една избрана община или по-малка област има дефицит на кревати, само че те могат да употребяват леглата на друга област, да има по-стриктни ограничения. Направихме срещи с шефове на лечебни заведения и шефове на РЗИ-та дали има опция този потенциал да бъде пристрастен. Основният проблем не е толкоз дали има кревати, а какви са тези кревати и също съществуването на медицински личен състав ", сподели министър Сербезова.

Що се отнася до ограниченията тя повтори, че те у нас са едни от най-либералните. На този стадий не се планува за нови обекти в страната да се изисква зелен документ.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР