Здравния министър проф. Костадин Ангелов дойде изненадващо в парламента днес

...
Здравния министър проф. Костадин Ангелов дойде изненадващо в парламента днес
Коментари Харесай

Министър Ангелов цитира Мартин Лутър Кинг в парламента и не отговори на въпроси |

Здравния министър проф. Костадин Ангелов пристигна изненадващо в Народното събрание през днешния ден сутринта, откакто в сряда Българска социалистическа партия изиска чуването му поради рецесията с ковид. Той изчете изказването си, прикани за обединяване, цитира Мартин Лутър Кин след което си потегли без да дава отговор на депутатски въпроси, каквото беше вчерашното искане на Българска социалистическа партия.

При над 600 заболели на 100 хиляди души за последните 14 дни проектът планува част от лечебните заведения да лекуват единствено пациенти с коронавирусна зараза, както и да се обособят така наречен чисти многопрофилни лечебни заведения, се разбра от думите на Ангелов. В момента заболелите в България 580.93 на 100 хиляди души, което слага страната на 14-о място по заболеваемост в Европа. А всички лечебни заведения би трябвало да отделят част от леглата за лекуване на ковид. По решение на Министерския съвет изключително 50 млн. лева ще бъдат разпределени за лечебните заведения, които отделят половината си кревати за заболели от ковид.

Здравният министър разгласи законови промени за превъзмогване на дефицита на употребяваните за лекуване на ковид медикаменти в аптеките, като регистрира съществуване на над 35 хиляди флакона ремдесивир за болнично лекуване. Също по този начин анонсира, че университетите ще получат спомагателни средства за разкриването на спомагателни места за медицински сестри и експерти по здравни грижи, които пък ще имат право на двойни стипендии. В момента България е на предпоследно място в Европейски Съюз, след Гърция, по осигуреност с медицински сестри.

Ангелов прикани депутатите за обединяване, защото било време за такова. Той сподели още, че ще направи и невъзможното да овладее обстановката.
" Ще ни е мъчно, само че съм сигурен, че ще успеем. С дребни крачки, спазвайки ограниченията всеки ден, ние ще спечелим борбата с ковид. За това и Мартин Лутър Кинг сподели:

" Най-голямото мерило за човек е не по какъв начин той стои в моментите си на комфорт, а методът, по който се оправя във времена на провокации и несъгласия ", добави още министърът.

След това последва поименна инспекция, а депутатите от Българска социалистическа партия останаха в пленарната зала. Сутринта те още веднъж пропуснаха регистрацията за кворум, само че в залата участваха 121 души, а онлайн се обявиха още осем.

В декларация от името на парламентарната група на Българска социалистическа партия проф. Георги Михайлов прiзова за гратис всеобщо тестване по образеца на Словакия, а не да се стоварват контейнери. Според него не би трябвало да се вършат ковид звена и проучванията по разпореждане на общината да се заплащат от жителите, а те да бъдат безвъзмездни.

" Това не са милиони, които би трябвало да бъдат отделени. На второ място, натикването във всяка болница на Коронавирус отделения и на Коронавирус пациенти основава действителни условия да бъдат от ден на ден и повече контаминирани сътрудници от медицинския личен състав. Знаете, че в процентът на медицински личен състав, който сега е контаминиран, е много висок. Нашето предложение е да бъдат основани свободни лечебни заведения, които се занимават единствено с лекуването на Коронавирус инфекции ", добави още проф. Михайлов. Той регистрира, че подобен образец има в света и че той е сполучлив.

Михайлов счита, че страната би трябвало да организира огромна разяснителна акция. " Не да се приказват небивалици нито за форми на лекуване, които не са потвърдено ефикасни, нито за проценти на смъртност. Тази суматоха се сътвори изцяло изкуствено ", добави още депутатът от Българска социалистическа партия.

Проф. Костадин Ангелов не е рохко яйце, с цел да го пазят ръководещите, сподели още Михайлов за отхвърли на ръководещите да позволен спор по тематиката в Народното събрание.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР