Здравните власти, които се свързали с председателя на Народното събрание

...
Здравните власти, които се свързали с председателя на Народното събрание
Коментари Харесай

28 се струпали на заразния КСНС при Радев. Един остава свободен

Здравните управляващи, които се свързали с ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, първо го попитали за хората, които са участвали на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента Румен Радев. 28 души са участвали на това съвещание, единствено с един човек не можахме да се свържем, само че допускам, че това ще стане тази заран, разгласи пред бТВ шефът на Столичната районна здравна ревизия доктор Данчо Пенчев.

Той посочи, че единствено заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин от всички участници в КСНС няма да е под карантина, защото е преболедувал Covid-19 през последните три месеца преди контакта с Минчев, а останалите ще са у дома за седмица.

Директорът на СРЗИ сподели още, че процедурата по слагане под карантина на контактните на ръководителя на Народното събрание е стартирала на 11 януари, като това се брои и за първия им ден от изолацията, макар че позитивният резултат от теста е излязъл на 10 януари вечерта.

" За лицата със приключен имунизационен развой и бустерна доза карантината е пет дни, защото на петия ден се прави тест и в случай че той е негативен, карантината се подвига ", изясни доктор Данчо Пенчев.

По думите му, водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов също е с наставление от СРЗИ за слагане под карантина. На въпрос, в случай че Костадинов наруши изолацията, какво следва, доктор Пенчев изясни: " Органите на Министерство на вътрешните работи са тези, които ревизират лицата под карантина. Ако Костадинов се появи на обществено място, има административно-наказателни ограничения - ще му бъде формиран акт ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР