Здравните работници от столичната Александровска болница излязоха на протест срещу

...
Здравните работници от столичната Александровска болница излязоха на протест срещу
Коментари Харесай

Александровска скочи на протест заради мизерия

Здравните служащи от столичната Александровска болница излязоха на митинг против неприятните условия на работа в част от клиниките на болничното заведение. Те бяха подкрепени и от пациенти, съобщи БНР.

Протестът бе проведен от профсъюз " Защита " към болничното заведение. Лекарите от отделенията по хематология, по алергология, по ендокринология, студенти, специализанти бяха безапелационни, че при тези условия е тестване да се работи, макар че не престават да поставят всички нужни за пациентите медицински грижи.

Протестиращите обявиха, че се надяват обещаните от Министерство на здравеопазването средства да се употребяват само по предопределение за поправки, с цел да не се стигне до искане на оставки от министъра на опазването на здравето.

В публично мнение от Александровска болница през вчерашния ден показаха, че са уведомили Министерство на здравеопазването за неприятното положение на част от постройките още през 2014 година, а за повсеместен ремонт на комплекса на болничното заведение са нужни близо 14 млн. лв..

Поетапно от Министерство на здравеопазването също показаха, че ще стартират поправки на постройките.

Въпреки изказванията от Министерство на здравеопазването, че ще се провиснал към 800 хиляди лв. за ремонт на две от клиниките - пари няма, акцентира Красимир Митов - ръководител на синдиката „ Защита “ в Александровска болница.

„ Информацията е, че през последните пет години управлението прави всичко допустимо министерството да отпусне пари за ремонт на тези здания, само че към днешна дата единствено обещания, а на процедура пари няма. Когато чашата преля още преди три месеца, когато се срути покрива на една от клиниките в Александровска болница и хората към този момент не могат да търпят това безсрамие, не могат да работят при тези условия, потеглиха към крайни дейности и министърът още веднъж стартира с обещанията - 300 000, 500 000, 800 000 лв., само че пари сега няма “, съобщи Красимир Митов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР