Заводът в Шанхай ще бъде строен с възможно най-бързи темпове,

...
Заводът в Шанхай ще бъде строен с възможно най-бързи темпове,
Коментари Харесай

Tesla започна строителството на Gigafactory 3 в Китай

Заводът в Шанхай ще бъде строен с допустимо най-бързи темпове, тъй като поради комерсиалната война със Съединени американски щати, Китай вкара 40% мито за импортните електрически автомобили. Новият цех е нужен на Tesla допустимо най-скоро.

Във видеозаписа, изработен от дрон се вижда ограденият регион, на който може да бъде построена фабрика с размерите на Gigafactory 1. Вижда се и тежка техника, която разтоварва съоръжение.



Tesla има намерение да стартира производството на някои съставни елементи за своите електрически коли още от идната година. Производството на подготвени електрически автомобили би трябвало да стартира след две години.

Gigafactory в Шанхай е най-амбициозният план, десетки пъти надминаващ всичко, което до момента Илън Мъск направи в Tesla. Още на първия стадий китайската фабрика изискваше големи дипломатични старания. Китайските управляващи дават сходни запаси само за взаимни предприятия. Но Мъск сподели, че по този метод могат да бъдат откраднати значими технологии и в последна сметка получи правото да построи цех без китайски сътрудник.

Gigafactory 3 е проектирана да създава по 500 000 електрическия автомобил годишно за китайския пазар . Това е в действителност доста. Но Мъск към този момент усъвършенства производството и в този момент от поточните линии слизат по 5000 електрическия автомобил Tesla Model 3 на седмица.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР