Завиждате ли на красивите двойки, в която и жената, и

...
Завиждате ли на красивите двойки, в която и жената, и
Коментари Харесай

По-грозните мъже ни правят по-щастливи?

Завиждате ли на красивите двойки, в която и дамата, и мъжът имат привлекателна осанка? Не бързайте. Учени от университета във Флорида са открили, че в щастливите връзки най-често дамата наподобява доста по-добре от мъжа.

Изследователите анализирали 113 женени неотдавна двойки, малко преди да навършат 30 години. Те са оценили двойките съгласно това какъв брой привлекателни са (въпреки че тази оценка явно е субективна). На двойките бил даден и въпросник за това какъв брой старания поставят да бъдат във форма и да се грижат за външния си тип.

Трите най-нещастни вида връзки

Те разкрили, че в случаите, когато мъжът е по-малко прелъстителен, той е податлив да компенсира тази “липса ” с дейности като дарове, повече ангажираност с колегата си в леглото и/ или домашна работа. Учените са открили, че това държание прави дамите по-щастливи и че усещат признателността на колегата си, като по този метод връзката се ускорява.

Заключението на проучването?

“Съпрузите наподобява са по-лоялни и влагат повече в наслаждение на брачната половинка си, когато усещат, че имат “трофей ” в лицето на дамата. Въпреки това, когато функциите били обърнати и мъжете били оценени като по-привлекателни от партньорките си, резултатите от изследването посочили, че стресът, който изпитват дамите със секси брачен партньор, ги прави по-нещастни, което постоянно ги тласка към непрекъснати диети и фикс идея за извършения (Спомнете си за Деми Мур и доста по-младия от нея Аштън Къчър).

Коментирайки проучването , изследователката Таня Рейнолдс споделя, че явно когато една жена има доста добре изглеждащ сътрудник, следствията за нея са негативни, изключително в случай че тя не е толкоз привлекателна.

Когато любовта пристигна, без да сме подготвени за нея

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР