Завеждащият Клиниката по вътрешни болести на Пирогов доц. д-р Петър

...
Завеждащият Клиниката по вътрешни болести на Пирогов доц. д-р Петър
Коментари Харесай

Лекарят на Кацаров от “Пирогов“: Направих го за Стойчо, за да не плаща. А той излъга и ме продаде

Завеждащият Клиниката по вътрешни заболявания на " Пирогов " доцент доктор Петър Атанасов отхвърли изказванията на здравния министър Стойчо Кацаров, че той е един от фиктивните пациенти, поради които болничното заведение би трябвало да връща 1 млн. лева, а шефът ѝ Асен Балтов беше заменен. Преди ден Кацаров разгласи, че той един от 400 фиктивни пациенти, които в началото са лекувани действително от ковид в “Пирогов “, само че по-късно фиктивно са били водени лежащо заболели по клинични пътеки за бъбречни и чернодробни затруднения.

Атанасов разяснява в петък пред бТВ, че Кацаров в действителност е бил проучен и проследяван в “Пирогов “ откакто е преболедувал ковид, а по клиничната пътека за цироза е регистриран, с цел да не заплаща скъпи проучвания. Атанасов съобщи, че Кацаров е излъгал и го е продал за дребни политически дивиденти.

“За страдание или за положително съм показал повече внимание към господин Кацаров, само че то е било като към доста непосредствен човек. Със семейство Кацарови ме свързваше едно дългогодишно, откровено другарство. Лично помолих брачната половинка му да го докара за контролни прегледи, с цел да преценим дали има потребност от в допълнение лекуване и профилактика. Опитал съм се да се отнеса към него по този начин, както брачната половинка му се отнася към мен като мой лекуващ доктор “, описа Атанасов.

“Диагнозата цироза идва от една неистина. Не може един доктор и правист да не прави разлика сред заглавие на клинична пътека и диагноза. Вчера той разгласи заглавието на клиничната пътека, която е за цироза, а диагнозата е остра или подостра чернодробна непълнота. Става въпрос за работна диагноза, по която аз съм работил, с цел да изключим затруднения с черния дроб и бъбреците му “, изясни Атанасов.

Той сподели, че за това има формиран документ на Кацаров - история на болестта – в деня на повторното му приемане. “Лично аз съм му обяснил, че пущам тази история на болестта, с цел да не заплаща много скъпи проучвания “, уточни Атанасов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР