Заведенията за хранене и питейните заведения в София ще работят

...
Заведенията за хранене и питейните заведения в София ще работят
Коментари Харесай

Наложиха вечерен час за всички заведения в София

Заведенията за хранене и питейните заведения в София ще работят най-късно до 23:30 часа, разгласи кметът на столицата Йорданка Фандъкова във Фейсбук. Новото работно време ще е в действие от 1 ноември (неделя) до 12 ноември (четвъртък). Решението е на Софийския действен щаб в сходство със.

Вечерният час за всички заведения е препоръчан от самия отрасъл. Целта е, а да бъдат затворени единствено тези, в които дистанцията е невъзможна. Правилата остават същите – 1,5 м сред столовете, надлежно 3 кв. м на човек и най-много 6 души на маса.

Снощните инспекции на полицията и РЗИ са разкрили нощни заведения в Студентски град, които работят макар възбраната. Управителите на въпросните нощни заведения ще бъдат санкционирани. " Проверките не престават и през идващите дни ", увери Фандъкова.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Затварят всички питейни заведения, клубове и нощни заведения в София. Решение...

Ограничението важи единствено за заведенията и не значи вечерен час за целия град, изясни по-рано през днешния ден столичният кмет. Засега детските градини и началните учебни заведения няма да бъдат затваряни.

Строгите ограничения се постановат поради растежа на инфектираните в София, където в последните дни има по над 1000 нови случая на COVID-19. Цели 532 души са признати в болница, като се усилват с 83-ма единствено за 2 дни. Нарастват и болните, които се нуждаят от интензивно лекуване.

Болниците в столицата изнемогват, откриват нови кревати, само че – огромна част от медицинските служащи са и инфектирани. Търсят се доброволци.

Фадънкова прикани да се съблюдават противоепидемичните ограничения, с цел да опазим себе си и близките. " Правилата не са сложни, само че понижават в пъти вероятността от заразяване. Само дружно можем да понижим темпа на заразяване и по този начин да дадем опция лекарите ни да лекуват болните дейно ", написа тя.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР