Завършването на строителството на новите газотранспортни мощности в България, по

...
Завършването на строителството на новите газотранспортни мощности в България, по
Коментари Харесай

Газпром с атака към България за Турски поток

Завършването на строителството на новите газотранспортни мощности в България, по които газът от Русия през Турция би трябвало да доближи до Сърбия и да продължи по-нататък, се забавя повече от половин година, заяви съветската организация " Инетрфакс ", базирайки се на проспект за еврооблигации на " Газпром ".
Във февруарския проспект за дълговите бумаги на съветската компания написа, че завършването на газопровода се чака през първата половина на 2020 година, само че в новия (от октомври) срокът е продължен до края на 2020 година, съобщава " Газпром ", базирайки се на  обещанията от българската страна.
Подобни обвинявания насочи преди година и съветският президент Владимир Путин.

През декември 2019 година той съобщи на взаимна конференция със сръбския президент Александър Вучич, че българската страна съзнателно забавя осъществяването на плана " Турски поток " на нейна територия макар уверенията й, че е заинтригувана от присъединяване си в газовите планове с Москва.

Е, дано забележим по какъв начин този план ще продължи да се извършва по-нататък на българска територия. Ако българите не желаят... е, не българите, а българските ръководещи, ще намерим други способи да осъществяваме капацитета си в Южна Европа ", напомня предизвестието на Путин " Интерфакс ".

Газопроводът " Турски поток " (TurkStream) свързва непосредствено газопреносната система на Турция и Русия и обезпечава доставки на енергийни запаси за Турция, Южна и Югоизточна Европа. Той ще обезпечи опция за доставки до 31.5 милиарда кубически метра природен газ годишно за района.

Газопроводът, който в София назовават не турски, а " Балкански поток ", е с дължина от 474 км, диаметър на тръбите от 1200 мм и би трябвало да потегля от границата на Турция до Сърбия. Общата стойност на контракта е 1.1 милиарда евро (без ДДС), обобщава " Интерфакс ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР