Завършва последният етап от цялостното обновяване на галерията за постоянната

...
Завършва последният етап от цялостното обновяване на галерията за постоянната
Коментари Харесай

Обновиха галерията на Съборна, скулптори красят двора СНИМ...

Завършва последният стадий от цялостното възобновяване на галерията за непрекъснатата експозиция на ул. „ Съборна “. Работници към този момент довършват луксозното необятно стълбище, което ще води към най-знаковата постройка при започване на Стария град. В долната си част то е необятно повече от 5 метра.

Сградата ще е най-лесно наличната за инвалиди в града, като те ще идват с микробуси в задния й двор и оттова ще се реализира влизането на трудноподвижните хора. Разполага със специфичен асансьор за такива посетители.



Дворът е терасиран и ще е затрупан с трева. На разнообразни места от него ще има ситуирани статуи на известни наши създатели, които се пазят във фонда на Градската художествена изложба. Целта е постройката и дворът й да притеглят погледа на гостите преди да влязат в Стария град. Етажите на някогашната Девическа гимназия, която е проектирана от Йосиф Шнитер, са покрити с дъбов паркет. Залите от експозицията се отопляват с климатици.



Откриването ще е през месец март, само че точната дата към момента не е конкретизирана. В момента с изключение на завършването на терасирането, както и на стълбището, в галерията една по една се влизат творбите на изкуството, които ще показват непрекъснатата галерия.



Преди месец постройката на галерията на „ Съборна “ стана вторият отличен план от Пловдив в състезанието на „ Баумит “ за „ Фасада на годината 2020 - 2021 “. Автор на плана е екипът на арх. Петко Костадинов и арх. Иван Костадинов от „ АРКО студио “. За плана общината отдели преди повече от 3 години 1,567 милиона лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР