Завършил бакалавърско образование в Нидерландия, специалност “Роботика, във “Fontys University

...
Завършил бакалавърско образование в Нидерландия, специалност “Роботика, във “Fontys University
Коментари Харесай

3D технологиите и изкуственият интелект в нашия живот

Завършил бакалавърско обучение в Нидерландия, компетентност “Роботика ”, във “Fontys University of Applied Sciences ”, а по-късно приключил и магистратура в “University of Shefield ” Ивелин Ляхтов описа пред Радио София забавни детайлности за 3D принтирането и роботиката.
“3D принтирането с годините към този момент по този начин се разви, че технологиите са ужасно разнообразни, ужасно разнообразни материали се употребяват ”, показа Ляхтов. По думите му, материалите могат да варират от специфични пластмаси, които са твърди и се употребяват в роботиката и пейнтбола, до такива, които са единствено за декорация, като медальони, пръстени и обеци.



“Сега към този момент 3D принтерите могат да отпечатват и елементи за коли, напълно железни , елементи за самолети – това към този момент е бъдещето на 3D принтерите. В един от градовете, в които пребивавам в Холандия станах очевидец на последователно изграждане на дребни къщи ”, сподели Ляхтов и добави, че е изцяло допустимо да бъдат принтирани органични зеленчуци, които стават за ястие.

Той сподели още, че всеки може да си закупи дребен 3D принтер и да опитва, като има база данни, която се съхранява в дадени уеб сайтове, след което тя може да бъде изтеглена и да бъде заложена на принтера като информация и той да принтира самичък, а консумативите се вземат от целия свят от разнообразни снабдители. По думите на Ляхтов, за в този момент спирачка е  единствено технологията.

“В момента може към този момент да се отпечатват изкуствени крака, за човешки тъкани това нещо все-още е в развой на развиване, само че сигурно ще бъде огромен принос към медицината ”, показа той.

Относно развиването на роботиката Ляхтов сподели, че тя към този момент участва съвсем на всички места, а той самият има собствен робот домакински любим. “ЕМО ” съставлява дребен нехуманоиден робот, чиято концепция е да размени домашния любим до някаква степен. 

“Можеш да приказваш с него, можеш да играеш с него, можеш да го караш да танцува, можеш да кажеш по какъв начин се чувстваш, той ще отговори по някакъв метод. Използва британски сега, само че с ъпдейтите, които са обещани от компанията скоро ще има над 20 други езика, които ще научи и ще може да комуникира до тях ”, показа притежателят му и добави, че посредством ъпдейтите “ЕМО ” се научава на повече неща, а също по този начин има чип за изкуствен интелект, който му разрешава да се ориентира в ситуацията. Освен това роботът остарява, боледува и киха.  

Повече детайлности можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР