Завърши Републиканското първенство по таекуон-до ITF в столичната зала

...
Завърши Републиканското първенство по таекуон-до ITF в столичната зала
Коментари Харесай

Много силно представяне на състезателите на Държавното по таекуон-до в София

Завърши Републиканското състезание по таекуон-до ITF в столичната зала " Триадица ". 457 таекуондисти от всички клубове и възрастови групи в България взеха присъединяване в конкуренцията в дисциплините – „ форма “, „ специфична техника “ и „ самоотбрана “.

Майсторството и себераздаването от всеки един играч бяха възнаградени с бурни овации от родителите и феновете, които бяха напълнили залата в дните на провеждането на шампионата.

С най-вече медали от трите дисциплини приключиха от „ Калоян-Ладимекс “ (Перник) – 7 златни, 2 сребърни и 5 бронзови оценки и справедливо станаха отборни първенци. След тях в крайното класиране са  „ Фолкън “ (Благоевград)с 6 златни, 4 сребърни и 4 бронзови. В тройката попаднаха и таекуондистите от „ Next “ (Габрово) с 4 златни, 3 сребърни и 3 бронзови медала.

Отлично усещане показва европейския първенец и медалист от международни шампионати в дисциплината „ специфична техника “ Никола Николов, който безапелационно завоюва следващия си златен орден от Държавно състезание при мъжете.

Професионална организация и провеждането на шампионата от страна на Българската федерация по таекуон-до ITF   направи конкуренцията повече от сполучлива за всички участници и съдии. Това беше и последното огромно съревнование у нас преди Европейското състезание в Йезоло, Италия от 19 до 24 април тази година.

На 2 април се събират на лагер националите, който ще се организира в Благоевград и две седмици по – късно близо 100 състезатели във всички категории, възрасти и дисциплини ще отпътуват за континенталното състезание на Апенините. Българското присъединяване на Евро 2023 ще включва и близо 20 интернационалните съдии – клас „ А “. Делегацията ще бъде водена от Марио Богданов- ръководител на БФ таекуон-до ITF, вицепрезидентът Костадин Димитров и генералния секретар Вергилий Ситнилски.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР