Завърши гласуването на произведения днес първи тур на президентските избори

...
Завърши гласуването на произведения днес първи тур на президентските избори
Коментари Харесай

Завърши гласуването на първия тур на президентските избори в Литва

Завърши гласуването на творби през днешния ден първи тур на президентските избори в Литва , съобщи Франс прес.
 
Избирателната интензивност е достигнала 56,45 % , заяви изборната комисия. Частични резултати са предстоящи тази нощ или на следващия ден сутринта.

 
Деветима индивида се борят да наследят на поста президентката Далия Грибаускайте , която нямаше право да се кандидатира за трети мандат и е считана за един от кандидатите за идващ ръководител на Европейския съвет на мястото на поляка Доналд Туск.

Тримата любимци за постигане до втория тур на 26 май са министър председателят левоцентрист Саулюс Сквернели с, някогашната министърка на финансите Ингрида Шимоните , подкрепяна от консерваторите, и самостоятелният икономист Гитанас Науседа . Проучване на публичното мнение преди изборите отреди надлежно 22,3 % на Шимоните, 21,9 % за Науседа и 16,7 % за Сквернелис.-->
 Литва избори БГНЕС
Литовският министър председател съобщи, че днешното гласоподаване е самобитен тест за неговата работа, само че отхвърли да посочи дали ще подаде оставка, в случай че не се класира за балотажа.
Населението на 2,8-милионна Литва понижава , най-много поради всеобщата емиграция на младежи на Запад. Балтийската република е на едно от първите места в Европейския съюз по обществено неравноправие макар солидния си стопански напредък.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР