Застрахователните компании са изплатили над 582 милиона лева като обезщетения

...
Застрахователните компании са изплатили над 582 милиона лева като обезщетения
Коментари Харесай

Платихме над 1 млрд. лева за „Гражданска отговорност“

Застрахователните компании са изплатили над 582 милиона лв. като компенсации по застраховка „ Гражданска отговорност, обвързвана с притежаването и потреблението на моторни транспортни средства. Това излиза наяве от данните за застрахователния пазар у нас към края на ноември 2022 година

От тази сума над 576 млн. лв. са компенсациите по „ Гражданска отговорност “, а 1,4 млн. лв. по „ Зелена карта “.

За застраховки „ Злополука “ са изплатени компенсации за 11,49 млн. лв., а за „ Заболяване “ – 51 млн. лв.. Доста по-малко са парите, изплатени на застраховани, за потърпевшо имущество. За застраховки „ Кражба, обир, вандализъм “ са изплатени 1,88 млн. лв..

Общо за настъпили вреди на застрахованите застрахователните сдружения са превели над 1 милиард лв., сочат данните на КФН.

В същото време сдруженията са получили от клиентите си 2,63 милиарда лв., платени по другите застраховки. Най-голямата сума предстоящо идва от наложителната застраховка „ Гражданска отговорност на автомобилистите “ – над 1 милиард лв.. Близо 82 милиона лв. е премийният доход по застраховка „ Заболяване “, а съвсем 57 млн. лв. по застраховка „ Злополука “.

Колко коства застраховката на двустаен апартамент

По-малко пари са получили фирмите от застраховка на имуществото – 24,75 млн. лв.. Затова предстоящо 68,5% от премийния доход на сдруженията идва от застраховките на МПС, 11,5% - от застраховки за пожар, естествени бедствия и други вреди на имуществото, а 5 на 100 от „ Злополука “ и „ Заболяване “.
 istock istock
По застраховки „ Живот “ застрахователите са изплатили 122,87 млн. лв., като за застраховката, покриваща единствено риска „ гибел “, са изплатени на клиентите 21,657 млн. лв..
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР