Застрахователни компании ще защитават обекти на ЮНЕСКО по света. Това

...
Застрахователни компании ще защитават обекти на ЮНЕСКО по света. Това
Коментари Харесай

WWF и ООН работят със застрахователи, за да защитят обекти на ЮНЕСКО по света

Застрахователни компании ще пазят обекти на ЮНЕСКО по света. Това стана ясно от известие на Световния фонд за природата (WWF), в което се оповестява, че организацията и Организация на обединените нации са почнали работа с водещи застрахователни компании, с цел да обезпечат опазването на международното естествено и културно завещание.

Международната природозащитна организация WWF и ЮНЕСКО взаимно създават управление към програмата на Организация на обединените нации за околната среда, което ще дава насоки на застрахователите по какъв начин да заобикалят вложения в компании, увреждащи най-специалните кътчета на планетата.

Инициативата последва подписването на първата в света декларация на застрахователната промишленост, отдадена на отбраната на обекти, намиращи се под закрилата на ЮНЕСКО.

Това управление е голям принос към опазването на най-уязвимите места на всички места по света, разяснява шефът на Комитета за международно завещание към ЮНЕСКО Мехтилд Рьослер.

Основната цел на наръчника е да направлява застрахователите по какъв начин да предотвратят или да понижат риска от обезпечаване на компании и планове, чиито действия биха могли да повредят някой от обектите, намиращи се под закрилата на ЮНЕСКО.

Ръководителят на финансовата процедура на WWF Маргарет Кулов уточни, че е отлично, че доста огромни застрахователи от целия свят се ангажират да оказват помощ на бизнеса в името на по-добрата отбрана на обектите на международното завещание. Над 11 милиона души и безчет типове разчитали на тези предпазени места, само че през днешния ден доста от тях били застрашени.

Очакваме с неспокойствие да създадем управлението и се надяваме да влезе в деяние допустимо най-скоро, добави Кулов.

В света съществуват близо 1100 естествени, културни или смесени обекти на международното завещание, приети като места с неповторимо значение, хубост и биоразнообразие.

Почти половината от предпазените от ЮНЕСКО места обаче са застрашени от увреждащи промишлени действия като рандеман на изкопаеми горива, противозаконна сеч, свръхулов на риба, неустойчиво потребление на водните запаси и градежи на огромни инфраструктурни планове като автомагистрали, язовири и тръбопроводи. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР