Застрахователна фирма успя да осъди Община Пловдив заради незаплатени от

...
Застрахователна фирма успя да осъди Община Пловдив заради незаплатени от
Коментари Харесай

Осъдиха Община Пловдив заради кола, премазана от дърво

Застрахователна компания съумя да осъди Община Пловдив поради незаплатени от тях разходи от 5 249,33 лв., откакто застрахователита са покрили обезщетение по кола на пловдивчанин, върху, която е паднало дърво.
Прочетете още
При подобен случай, в случай че потърпевшият автомобил има " Каско ", застрахователната компания би трябвало да покрие вредите основани от падналото дърво. След това Община Пловдив би трябвало да заплати сумата на застрахователите. Градските управляващи обаче, са се пробвали да избегнат заплащането, като оспорват предявения иск под предтекст, че не са налице предпоставките за ангажирането на отговорността. Те декларират, че има непрекъсната поддръжка на дълготрайната дървесна растителност на адреса все още на настъпване на случая. Те настояват още, че лидерът е паркирал в нарушаване автомобила си.

От служебна записка, издадена от шеф в пожарната е открито, че в деня на случая е получено известие за зародило произшествие – паднало дърво върху лек автомобил, при което са нанесени материални вреди. По време на съвещанието, от разпита на очевидец се открива, че не е имало стихия, която да провокира рухването на дървото върху транспортното средтво. След идването на пожарната се е видяло, че дънера в основата е кух и прогнил. Така не се оспорва, че Община Пловдив е виновна за зародилите вреди, тъй като не се е положила грижа за обезопасяването на дърветата. По делото не се открива автомобилът да е паркиран в нарушаване.

След като Районен съд- Пловдив се е срещнал със събраните по делото доказателства е сметнал, че предявения иск от застрахователната компания следва да бъде почетен. Така магистратите осъждат Община Пловдив да заплати компенсацията от 5 249,33 лв., с които застрахователите са покрили вредите по потърпевшия автомобил, както и разноските по делото в размер на сумата от 500лева.

За последната седмица това е третото изгубено дело за Община Пловдив против застрахователна компания, като общо градските управляващи би трябвало да заплатят сумата от 1900 лв. разноски по делата.

Решението предстои на обжалване пред Окръжен съд – Пловдив в двуседмичен период.

Снимка: Архив
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР