Заслужават ли си фермерските/био/еко/органик продукти своите доста по-високи от традиционните

...
Заслужават ли си фермерските/био/еко/органик продукти своите доста по-високи от традиционните
Коментари Харесай

Кои фермерски/био/еко/органик продукти не са по-добри от заводските? - slava.bg

Заслужават ли си фермерските/био/еко/органик артикули своите много по-високи от обичайните цени и по какъв начин да разберем кои от тях в действителност са такива, за каквито се популяризират? На това сме посветили нашия сегашен

Първо, една плантация е еко/био/органик, в случай че повече от 3 години земята, която употребява – все едно дали отглежда плодове, зеленчуци или гледа животни, които пасат там, не е обработвана с препарати. Ако е животновъдна, най-малко за същия период добичетата не трябва да са лекувани с лекарства, да дават мляко/яйца, когато сами желаят. За месото не споделят.

И при все че би трябвало да бъде ясно, че и най-екологично отглежданите ябълки да вземем за пример, като значимите Е260, Е440 и още няколко.

При цитрусите също е противоречиво до каква степен е допустимо да порастват напълно непръскани, тъй като доста инсекти снасят хиляди и хиляди яйца по тях, които разлагат плодовете и те се скапват. Всъщност, еко/био/органик продукцията, която ни показват страни като Италия и Испания, пък и братска Гърция, просто не би могла да се пласира на цените на идващата от Мароко и Тунис, която постоянно е и по-качествена, тъй че се афишира за фермерска и супер чиста, доста постоянно без да е. Просто в Северна Африка има и повече слънце, значи и повече реколти и на кг и на брой бранета, а трудът и всички други разноски са доста по-ниски от италианските, испанските и дори гръцките. Тези страни заплашват обичайните от северната страна на Средиземно море дори и при производството на маслини с отлично качество на доста по-добри цени. Лабораторните съпоставения на учените дават и други изненадващи резултати. Например фермерските/био/еко/органик салами съдържат 2 пъти повече желязо от заводските при равно количество антибиотици. Млякото, зърното и яйцата са по-безвкусни и са с по-малко наличие на значими субстанции.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР