Засилват контрола за спазването на противоепидемичните мерки в столичните заведения.

...
Засилват контрола за спазването на противоепидемичните мерки в столичните заведения.
Коментари Харесай

Строг контрол за спазване на мерките срещу COVID-19 в столичните нощни клубове

Засилват контрола за спазването на противоепидемичните ограничения в столичните заведения. От през днешния ден те ще работят и с понижен потенциал. Екипи на полицията и Столичен инспекторат ще вършат инспекции в нощни заведения и нощни заведения. Решението за засиления надзор бе взето след съвещание на столичния действен щаб за битка с COVID-19.
На щаба се одобри препоръчаният от Столичната РЗИ логаритъм за бърза реакция на шефовете на детски ясли и градини и учебни заведения за дейности при обявен случай на COVID-19 на дете, възпитаник или лице от личния състав. Алгоритъмът цели да сътвори ясни правила за дейности на шефовете при открит случай на позитивен резултат за COVID-19 и следващо освобождение и слагане под домашна карантина. Столичната РЗИ ще изготви и логаритъм за деяние и в заведенията за обществени услуги, осведомят от общината, представени от БНР.

Взето е решението да се подкрепят и възрастни самотни и заболели хора, с цел да се понижи нуждата те да излизат от домовете си. Заявки към оперативния център на дирекция “аварийна помощ и превенция” към Следствен отдел към окръжна прокуратура ще се одобряват от понеделник на телефон 02/9041397. Екипи ще могат да купуват артикули от първа нужда, храна и медикаменти.

До 23 октомври се понижи потенциалът на нощните заведения след поредна заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов. Допуска се претовареност на местата не повече от един човек на 2 кв. м от чистата комерсиална повърхност на обекта.

Продължава контролната активност за носене на персонални защитни средства в търговски обекти, магазини и в градския превоз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР