Засилено ще е полицейско присъствие около обектите и местата, където

...
Засилено ще е полицейско присъствие около обектите и местата, където
Коментари Харесай

Внимание! Засилено ще е полицейското присъствие по празниците във Варненско

Засилено ще е полицейско наличие към обектите и местата, където в празничните дни по Коледа и Нова година ще се организират мероприятия. Това са регионите на огромни търговски комплекси, църквите, автогарите, жп гарите и други места с всеобщо скупчване на хора във Варненско, осведомиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

От там разясниха, че са провели срещи с компании, осъществяващи частна охранителна активност в места, където се чака да се организират празнични мероприятия, за възстановяване на бдителността и пропускателния режим тези обекти.

Варненската полиция е провела работни срещи с административните ръководители и отговорниците на обекти, съхраняващи или опериращи със обилни финансови средства - банки и небанкови финансови институции, търговски вериги, сдружения, в това число и такива, осъществяващи инкасова активност. На тях е подчертано върху вероятните опасности от незаконни похищения, нуждата от нараснала зоркост и връзка с полицейските структури и органи за навреме реагиране при зародила нужда.

Специално внимание е обърнато, показаха от ОД на Министерство на вътрешните работи във Варна, на притежателите и ползвателите на увеселителни заведения във връзка с техните отговорности, свързани с защитата и пропускателния режим в обектите, дейностите им при скупчване на гости пред тези обекти, недопускане превишаване на избрания позволен потенциал на заведенията, поддържането в редовност на спешните и други изходи.

Полицейските органи са обърнали особено внимание на уредниците, планиращи тържества с присъединяване на деца, да се съобразят и да съблюдават наредбите на Закона за протекция на детето и Наредбата за протекция на деца на публични места.

По време на празниците ще се правят инспекции на търговски обекти, питейни, нощни и увеселителни заведения, складови бази, тържища, борси и пазари взаимно с други способени държавни органи (Агенция " Митници “, Национална агенция за приходите, НАНХ, КЗП и др.), касаещи:

- продажби и/или предпазване на склад на акцизни артикули без бандерол;

- продажба на наливен алкохол без открит произход;

- продажба на алкохол на лица под 18-годишна възраст;

- документи за генезис и период на валидност на предлагани хранителни артикули.

От полицията във Варна оповестиха още, че ще проведат изненадващи полицейски интервенции. Целта е повишение сигурността на жителите и сигурността на придвижването по пътищата, както и за ограничение предпоставките за настъпване на пътнотранспортни катастрофи.

На 22-ри, 23-ти, 24-ти, 27-ми и 29.-ти декември, както и на 1-ви януари идната година в бранш " Пътна полиция “ и Районните ръководства е основана организация за обезпечаване на оптимален брой полицейски екипи на входно-изходните места на огромните обитаеми места и по главните пътни посоки. В посочените дни активността ще бъде ориентирана главно към подкрепяне и контролиране на трафика от чиновници с пълномощия за работа по Закона за придвижването по пътищата (ЗДвП) за недопускане образуването на колони. Засилено полицейско наличие ще има и в регионите на рискови пътни сектори, както и в сектори, с въведена краткотрайна организация на придвижването, и в регионите на кръстовища, характеризиращи се с незадоволителна пропускателна дарба на придвижването.

През празничните дни засилен надзор ще има над водачи с държание, представляващо заплаха за останалите участници в придвижването по пътищата, обвързвано с неправилни маневри - изпреварване, нахлуване в лентата за насрещно придвижване, придвижване в спешната лента; недопускане отнемането на преимущество и други нарушавания съгласно спецификата по територия.

От 22-ри декември до 2-ри януари са планувани профилирани полицейски интервенции " Алкохол, опиати, недееспособност и скорост “. В териториите за провеждането им ще бъдат включени и дребни обитаеми места, курортни селища и туристически комплекси.

От " Пътна полиция “ особено предлагат: Предварително да планирате пътуването. Непосредствено преди потегляне да се информирате за пътната конюнктура и вероятно въведени ограничавания. Не шофирайте изтощени или след приложимост на алкохол. Проверете  редовността на документите на автомобила. Съобразявайте се с пътните знаци и маркировка, с въведените ограничавания и метеорологичната конюнктура. Уверете се в положителното положение и подготовка на автомобила за придвижване в зимни условия. При утежняване на метеорологичната конюнктура, не тръгвайте на път. При попадане в рискова обстановка, първо сигнализирайте на тел. 112 и едвам тогава се свържете с околните си или се отбелязя в обществените мрежи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР