Засиленият мигрантски натиск през последните няколко месеца ще срещне категоричния

...
Засиленият мигрантски натиск през последните няколко месеца ще срещне категоричния
Коментари Харесай

Премиерът се зарече: Категоричен ще е отговорът на мигрантския натиск!

Засиленият мигрантски напън през последните няколко месеца ще срещне безапелационния отговор на страната. Това съобщи служебният министър-председател Гълъб Донев при започване на днешното държавно съвещание.

Премиерът увери, че полиция и войска, дружно и в съгласуваност ще пазят държавната граница на България.

" Миналата седмица Министерският съвет одобри разпореждане за одобрение на спомагателни разноски в размер на милион и половина лв. за ремонт, възобновяване на срязаните сектори от оградата на южната ни граница, с цел да имаме съображение да я назоваваме възпрепятстващо оборудване. Въпреки подозренията за съучастничество на представители на системата на Министерство на вътрешните работи в мрежата за трафик на хора, съм уверен в мощната мотивация на полицейските чиновници и военнослужещи, които ще се включат в защитата на границите ни. При нужда - да се търси съдействието и взаимоотношението с Европейската организация за гранична и брегова защита Frontex. Всички служби, чиято съществена задача и функционалност е да подсигуряват националната сигурност, да засилват дейностите си за предварителна защита на незаконния трафик, с цел да няма сюрпризирани, когато едно 15-годишно момче с филантропичен статут кара рейс с 47 незаконни мигранти ", прикани Донев, разяснявайки вчерашната покруса в Бургас, при която починаха двама български служители на реда.

Премиерът увери още, че Министерството на земеделието и горите ще окаже подпомагане при поддръжката на пътищата, употребявани от органите на реда при защита на държавната граница.

" Публична загадка е, че трафикът на хора се извърша през контрактувани и тествани пътни трасета. Щом локалните хора могат да посочат каналите за незаконен трафик към Сърбия и Румъния, през България, и службите би трябвало да бъдат осведомени за това. Възлагам на Министерство на вътрешните работи задачата да извършат непоколебим надзор и наблюдения на пътища, за които е известно, че се реализира незаконен трафик на мигранти. Голямата цел, по която работим от ден първи от встъпването си в служба, е присъединението на България в Шенгенското пространство ", заключи служебният министър-председател Гълъб Донев.

Веднага по-късно министър председателят прикани министрите си за едноминутно безмълвие в памет на двамата трагично починали бургаски служители на реда.

По обявата работи: Златко Желев
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР