Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение Задържане под

...
Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение Задържане под
Коментари Харесай

РС – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняем за кражба, в условията на опасен рецидив

Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ във връзка с К. Л., на 31 години, от гр. Кюстендил. Той е притеглен като обвинен за кражба на непознати движими движимости – парична сума в размер на 1200 лева, в изискванията на рисков рецидив. Осъждан е и за други закононарушения срещу собствеността.

Районна прокуратура е привлякла К. Л. като обвинен, за това че в интервала от 24.01.2024 година до 25.01.2024 година, от товарен автомобил, паркиран в центъра на кв. „ Изток “ в гр. Кюстендил, посредством разваляне на бариера, крепко направена за отбрана на парцел, е лишил непознати движими движимости – парична сума в размер на 1 200 лева от владението на притежателя им, като закононарушението съставлява рисков рецидив.

Районен съд - Кюстендил почете настояването на прокуратурата за взимане на най- тежката мярка за неотклонение – „ Задържане под стража “. Видно от събраните на досъдебното произвеждане доказателства, може да се направи обосновано съмнение за съпричастност на обвинения към инкриминираното действие. Той е осъждан 4 пъти, част от тях за сходни действия на закононарушението, за което му е повдигнато обвиняване. Това води до извода за доста повишена социална заплаха, както на самото действие, по този начин и на съответния деятел, защото същият с държанието си показва трайни незаконни пристрастености, като същият не зачита правото на благосъстоятелност на друго лице. От тук изрично следва, че е налице и действителна заплаха обвиненият да извърши друго закононарушение, се показва в претекстовете на арбитър Тина Малинова.

Определението на Районен съд - Кюстендил, с което във връзка с К. Л. е взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, предстои на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен период.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР