Защо задържаме течност? Когато тялото ни открие ниско ниво на

...
Защо задържаме течност? Когато тялото ни открие ниско ниво на
Коментари Харесай

Начин за справяне със задържането на течности

Защо задържаме течност?

Когато тялото ни открие ниско равнище на течности, било заради незадоволително пиянство на вода или заради корист с натрий, то задейства предпазен механизъм и затваря " шлюзовете " си, с цел да задържи цялата течност, която смята за нужна за поддържане на салдото. Например, след изобилна вечеря е всекидневно да се събуждате с подути ръце, глезени, устни или клепачи, а това не са нито повече, нито по-малко от постоянно срещаните признаци, че тялото се пробва да изравнява непотребния натрий посредством задържането. Но не се тормозете, тъй като за благополучие има способи да се борите против задържането или най-малко да се опитате да го смекчите. Правилната диета, здравословният метод на живот и малко мощ на волята ще бъдат задоволителни, с цел да забележите първите резултати.

Избягвайте храни, богати на сол и захар

Яденето на разнообразна диета от пресни артикули и избягването на огромни количества сол, присъстваща в храни като осолени меса, салами, сосове, дресинги, пуканки и някои сирена - изключително " Рокфор ", е от основно значение. По същия метод е належащо да се заобикалят храни, доста богати на захари, като десерти, сладкиши или бърза храна, защото остатъкът от глюкоза влачи вода посредством осмоза и благоприятства задържането й в организма.

Добавете протеин към вашата диета

Необходимо е да се яде положително количество протеини, тъй като в случай че те липсват в диетата, производството на албумин се понижава фрапантно, което може да докара до струпване на течности сред тъканите.

Плодът - същински съдружник

За да се противодейства на равнището на натрий в организма и да се поддържа баланс на течностите, се предлага да се употребяват храни, които обезпечават калий, основно плодове като банани, пъпеш и диня; както и зеленчуци като артишок, кресон, манголд или тиква. Към този лист можете също да добавите слива, която също оказва помощ за прекъсване на запек и лук, който оказва помощ за възстановяване на кръвообращението.

Пийте два литра вода дневно

Ако тялото се усеща хидратирано, то ще разреши арестуваните течности да бъдат отстранени. Важно е обаче да не се надвишават четири литра дневно, с цел да не се задържат течности заради претоварване и да се обърне внимание на състава на минералната вода, с цел да не се употребява вода богата на натрий. 

И не забравяйте: 8 чаши вода са към идеалната мярка за банкет! 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР