Защо войната в Украйна бе предшествана от признаването на независимостта

...
Защо войната в Украйна бе предшествана от признаването на независимостта
Коментари Харесай

Разкази от първо лице за случилото се в Донецк през 2015 г.


Защо войната в Украйна бе предшествана от признаването на независимостта на Донецката и Луганската републики от Москва? Защо Русия твърди, че Украйна прави геноцид против популацията на двете републики като до през днешния ден починалите са близо 14 000? Защо Украйна назовава двете републики " сепаратистки " територии, директно ръководени от танковете на Кремъл?

В студиото на „ Тази събота “ гостуват журналистът Георги Тотев и фотографът Георги Кожухаров, които бяха в региона на Донецк през 2015 година

„ Най-яркият ми спомен е от Операта в Донецк, където макар доста тежката обстановка по това време, тя продължаваше да работи. Всички актьори работеха гратис “, описа Кожухаров.

Според Тотев постоянно е мъчно да се откри каква е цялата истина.

„ През 2015 година имахме рядката опция да отразим спор и от двете страни на фронтовата линия. До този миг бяхме работили в много конфликтно зони. Истината постоянно може да бъде плаващо разбиране “, разясни той.

Журналистът добави, че са имали опция в продължение на месец да обикалят Източна Украйна и обстановката във всеки град е била друга.

Вижте целия диалог във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР