Защо се бавят помощите за служители в затворени бизнеси? Социалният

...
Защо се бавят помощите за служители в затворени бизнеси? Социалният
Коментари Харесай

Защо се бавят ковид помощите за затворен бизнес

Защо се бавят помощите за чиновници в затворени бизнеси? Социалният министър Деница Сачева даде и брифинг в Народното събрание, с цел да рапортува по какъв начин върви обработката на документите на работодателите. " 30 млн. лева ще бъдат изплатени на затворените бизнеси ", увери тя. Сачева призна, че има известно закъснение при отпущането на 24 лева дневна отплата, само че това се дължи освен на " големия размер на работа, само че и на сбъркани документи. Най-често има пропуски в подадените банкови сметки ". " Изплащането непосредствено на служащи и чиновници докара до този огромен размер от платежни нареждания. Вероятно трябваше да подходим и тук като преди - да плащаме на работодателите и те да дават средствата на служащите ", посочи още тя.

8 195 заявки са подадени за разпределяне на помощ за родителите с деца до 14-годишна възраст в изключителната епидемиологична конюнктура. Това е за интервала ноември - януари, стана ясно от отговора на обществения министър Деница Сачева на депутатски въпрос по време на днешния парламентарен надзор.

36 219 заповеди са издадени за разпределяне на целевата помощ. Има обаче и отводи. Главно аргументите са поради това, че децата са посещавали постоянно образователните занятия все още на подаване на заявката. Има случаи, при които средномесеченият приход е по-висок от миналната работна заплата. При други - родителите работят, употребяват отпуск за краткотрайна неработоспособност или получават помощ за развъждане на дете.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР