Защо оръжейната подкрепа от България е ключова? Като държава от

...
Защо оръжейната подкрепа от България е ключова? Като държава от
Коментари Харесай

Чужди медии: България е тайният спасител на Украйна

Защо оръжейната поддръжка от България е основна? Като страна от някогашния Източен блок България разполага със руски боеприпаси, нужни за оръжията, с които украинската армия основно си служи, без значение че получава и доставки от Запада, отбелязва NTV.

България разполага с 300 000 заряда, които може да достави

Медията разяснява, че и Полша доставя Украйна с боеприпаси от руски диаметър, само че няма задоволително, с цел да подсигури потребностите на украинската войска. България за сметка на това разполага с над 300 000 снаряда, които може да достави на Украйна. Те са основни, защото украинските бойци би трябвало да си пробиват път през минни полета, с цел да отвоюват окупираните територии. Минните полета първо се взривяват със снаряди преди да бъде изпратена пехотата.

Има и друга причина, заради която българските муниции са по този начин основни за Украйна: “България към момента интензивно създава въпросните боеприпаси ”, споделя пред NTV Норберт Бекман, който управлява офиса на фондация “Конрад Аденауер ” в София. Информация за това какво тъкмо се създава и доставя не се разгласява – прекомерно огромни са опасенията, че по тях Русия може да подразбере кои са най-често употребяваните оръжия на украинците и с какви боеприпаси и съоръжение разполагат. “Затова информацията е секретна ”, изяснява Бекман. 

Правителството сред ПП-ДБ и ГЕРБ е добра вест за Украйна и за Запада

Българските производители на оръжие, които към момента създават муниции от руски диаметър, са значими доставчици на украинската войска, акцентира и Михаел Мартенс в собствен разбор за “Франкфуртер Алгемайне Цайтунг ” (ФАЦ). 

Възможността да се сформира постоянно държавно управление на ПП-ДБ и ГЕРБ е сигнал за непоклатимост към западните сътрудници, само че и позитивна вест за Украйна, тъй като новата коалиция е прозападна и води политика в поддръжка на Киев, отбелязва изданието.

Непрозрачните дейности на Радев

В България това не постоянно е било по този начин. „ С частично непрозрачни дейности президентът Радев използваше и назначаваните от него служебни държавни управления, с цел да торпилира решените от българския парламент оръжейни доставки за Украйна.  Ако държавното управление бъде определено, тези ходове на Радев ще бъдат осуетени “, разяснява Михаел Мартенс.

„ За Путинова Русия, която се радва на благосклонностите на към една трета от българското население, а и поддържа политическия пат в София, това е крах, четем още в публикацията в немското издание.

Русия прави опит да промени политическата ориентировка на България?

Има задоволително индикации, че Русия се пробва да повлияе на образуването на държавното управление в България, споделя Норберт Бекман пред ntv. “Колкото по-дълго няма държавно управление, толкоз по-трудно е да се подхващат политически дейности ”, счита ръководителят на офиса на “Конрад Аденауер ” в София и изрича съмнение, че Русия може да направи опит продължително да промени политическата ориентировка на България.  

Формирането на държавно управление в България ще бъде от решаващо значение за поддръжката на Украйна през идващите седмици, обобщава Норберт Бекман пред NTV. Според него е значимо Европейски Съюз и НАТО да наблюдават деликатно ставащото в България и да се види дали страната ще преодолее перманентната политическа рецесия и да стане работоспособен външнополитически сътрудник.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР