Защо не отслабваме въпреки положените усилия? Експертите отговарят на този

...
Защо не отслабваме въпреки положените усилия? Експертите отговарят на този
Коментари Харесай

Какви са причините да не можем да отслабнем?

Защо не отслабваме макар положените старания? Експертите дават отговор на този въпрос.

Всеки, който желае да отслабне, избира най-подходящата диета за себе си. Понякога обаче диетата не дава резултат и в такива случаи поражда въпросът за какво се случва това. Диетолозите показват 5-те най-често срещани аргументи.

Ето за какво не отслабваме:

Дефицит на витамин D

Ако в организма има дефицит на витамин D, загубата на тегло просто става невъзможна. Този витамин е от значително значение за нормализирането и метаболизма на хормоналната система.

Ако спортувате, не преяждате, само че въпреки всичко не можете да отслабнете, тогава би трябвало да включите богати на витамин D храни в диетата си. Може също да е потребно да приемате този витамин.

Излишна захар

Не бива да се не помни, че разнообразните храни могат да бъдат с високо наличие на захар. Трябва да се ограничи потреблението на сладки плодове, да се заобикалят подсладените кисели млека и така нататък Дори в случай че такива храни са с релативно ниско наличие на калории, въпреки всичко е допустимо да напълнеете.

Недостиг на сън

Особено значимо е да се наспивате добре, когато отслабвате. Продължителността на нощната отмора би трябвало да бъде минимум 8 часа, защото дефицитът на сън може да докара до повишение на хормоните на напрежението и глада.

Нарушения в работата на щитовидната жлеза

Ако сте на строга диета и спортувате, само че тежестта ви остава същото, би трябвало да се консултирате с Вашия доктор.

Вижте още: Лечебни предписания с живовляк

Игнориране на смисъла на детоксикацията

Съвременният човек би трябвало постоянно да почиства тялото си от токсични субстанции. Ако не го извършите, това ще докара до струпване на мазнини. Безопасна детоксикация може да се извърши посредством пиянство на чай, ястие на листни зеленчуци и сезонни плодове.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР