Защо комарите налитат на едни хора и не хапят други?

...
Защо комарите налитат на едни хора и не хапят други?
Коментари Харесай

Голямо научно откритие. На кои хора налитат комарите

Защо комарите налитат на едни хора и не хапят други? Падна загадката с най-новото изследване на учени от университета " Джон Хопкинс " в Балтимор. Те са безапелационни, че досадните инсекти се притеглят от миризмата на човешкото тяло. Нещо повече – комарите са в положение да помиришат миризмата на човек на повече от 100 метра разстояние.

Учените са употребявали за проучването си 200 гладни комари от типа Anopheles gambiae на тестова площадка, които са пускали всяка вечер в продължение на повече от 3 месеца.
-->
Използвали са инфрачервени камери, с цел да следят какъв брой постоянно се приземяват насекомите. Предварително са нагрявали възглавници до 35° C и са имитирали човешката кожа.

Доброволците са спали в единични стаи и са събирали миризмите им.

Д-р Конър Макменимън твърди, че най-често комарите хапят в часовете преди и след среднощ.

" Те следват следите от миризми и нормално влизат в домовете сред 22:00 и 2:00 часа ", споделя откривателят.

Тези, които били най-често нападани от комарите, имат едно общо нещо - отделят повече карбоксилни или алканови киселини, които се създават от кожни микроби.

Доброволец, който излъчвал особена миризма, не бил нахапан нито един път. Той отделял по-малко карбоксилни киселини, само че по тази причина пък три пъти повече евкалиптова миризма.

Така бабините предписания за мазане с масло от лавандула и евкалипт против комари към този момент са научно доказани.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР