Защо кихаме по време на хрема или по време на

...
Защо кихаме по време на хрема или по време на
Коментари Харесай

Неща в дома, които ви карат да кихате

Защо кихаме по време на хрема или по време на обостряне на алергии е напълно разбираемо. Но какво ни кара да кихаме, когато сме изцяло здрави? Прахът е една от главните аргументи, само че надалеч не е единствената. И вкъщи, и на работното място сме заобиколени от доста неща, които предизвикат кихане и могат да причинят съществени проблеми, като алергии или бронхиална астма. Ето единствено няколко от тях.

Ароматни свещи и аромати за въздух

Всички обичат, когато къщата мирише добре. Но освежителите за стаи под формата на спрейове, дифузори или ароматни свещи могат да причинят респираторни алергии. Всъщност всяка мощна миризма може да работи дразнещо и да предизвика кихане.

Вместо да ароматизирате въздуха, по-добре е да отваряте по-често прозорците и да проветрявате стаята. Също по този начин сменете всичката мощно миришещи козметика за тяло и прахове за пране.

Прахосмукачка

Използваме прахосмукачка, с цел да се отървем от алергени като прахуляк или скотски косми. Но, в случай че филтрите на прахосмукачката са развалени или запушени, тя популяризира прахуляк във въздуха. При това освен този, който сте събрали по време на това разчистване, само че и този, който се съхранява в нея от последния път и в който към този момент са съумели да се размножат акари и патогенни бактерии.

Следете положението на вашата прахосмукачка, сменяйте филтрите най-малко толкоз постоянно, колкото изискват инструкциите и деликатно почиствайте дюзите.

Букет от цветя

Цветята в букет излъчват мощен мирис, а прашецът им, когато узрее се рони и се популяризира в къщата, дразнейки дихателните пътища.

Ако харесвате свежи цветя във вази, избягвайте мощно миришещите растения и изберете такива, които миришат по-неутрално.

Плюшени играчки

Меките играчки, изключително тези с дълга дебела четина, натрупват прахуляк и микроскопични частици. Всичко това са мощни алергени, които могат да провокират кихане и алергии.

Перете плюшените играчки на всеки 4-5 месеца. Същото важи и за възглавници от пера и пух, вълнени одеяла. Ако измиването е противопоказано за такива неща, деликатно ги почистете с прахосмукачка или ги почистете химическо.
Д-р Брънзалов: Не може всяко дете, което кихне, да бъде вкарвано в изолатор
„ Не би трябвало учебните заведения да бъдат затворени “, съобщи в утринния блок на бТВ доктор Николай Брънзалов, заместител – предс...
Прочети повече
Тренировка

Оказва се, че упражненията също могат да провокират кихане. Това положение се назовава " ринит при физическо натоварване ". Но този тип ринит не е доста постоянно срещан и се среща единствено при тези, които към този момент имат респираторни алергии.

Ако смятате, че ви е неловко да кихате по време на тренировки и загряване, помолете Вашия доктор да Ви предложи спрей за нос.

Мека мебел

Мебелите, тапицирани с плат, концентрират прахуляк и алергени и се почистват доста по-трудно от елементарните дървени повърхности.
Нещата в дома ви, които най-често провокират алергия
Започва се с безобидно кихане, по-късно идва кашлица, затруднено дишане и астматичен припадък. Понякога се появяват кожни лезии, които...
Прочети повече
За да не навредите на здравето си, почистете усърдно меката мебел с мощна прахосмукачка. Ако към този момент имате алергия, по-добре е да се отървете от нея, като я замените с елементарни дървени столове и фотьойли, доколкото е допустимо.

Климатик и радиатор

След няколко месеца безучастие във въздушната система на климатика или въздушния радиатор може да се натрупа прахуляк. Освен това там се развъждат плесен, прахови акари и други След включване на устройството всичко се популяризира из стаята.

Почиствайте и сменяйте филтрите постоянно, с цел да предотвратите натрупването на прахуляк и размножаването на патогени.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР