Защо е важно да се погрижим за доброто състояние на

...
Защо е важно да се погрижим за доброто състояние на
Коментари Харесай

10 начина да се справим с подутия корем


Защо е значимо да се погрижим за положителното положение на стомашно-чревния тракт и да се оправим с неприятното отичане.

Едно

от честите недоволства и мощен удар по женската суетност е подутият стомах. Състоянието може да е обвързвано с погрешно хранене, високи равнища на стрес, приложимост на лекарства, само че от време на време може да значи и съществени здравословни проблеми. Подутият стомах може да е симптом на алергична реакция или на болести на стомашно-чревния тракт (колит, гастрит и др.). Ако подуването е съпроводено от прояви на запек и диария (с периодично повтаряне на двете състояния), допустимо е да е обвързвано с така наречен „ синдром на раздразненото черво”.

Доброто храносмилане ни оказва помощ не просто да сме слаби, а ни предотвратяване от редица болести. Включително редица фактори, които форсират процеса на стареене, могат да се управляват с уравновесено хранене и оптимално храносмилане. Затова е значимо да не се подценяват проблемите със стомашно-чревния тракт.

Ако постоянно страдате от нараснало обособяване на газове, отичане, чувство за тежест, конвулсии и болки (особено след хранене), пробвайте следните лесни за съблюдаване стъпки и ще се учудите какъв брой огромен резултат могат да донесат някои обикновени промени.

1. Всички знаем, че би трябвало да пием задоволително вода, само че се сещаме за това едвам, когато тялото ясно ни алармира – възприятието за мощна жадност значи, че към този момент сме обезводнени. В този миг организмът към този момент е присъединил отбраните си и стартира да задържа течности, което е една от аргументите да се усещаме неприятно подути и по-тежки. Затова спазвайте правилото да приемате на ден най-малко по 35 мл вода на кг телесно тегло. Вода, а не газирани и подсладени питиета! Ако се оплаквате, че водата ви се коства безвкусна, пуснете в чашата няколко резенчета лимон.

2. Намалете темпото, до момента в който се храните . Бързото хранене води до вдишване на повече въздух, което също способства за подуването на корема. Когато се храним постепенно и дъвчем задоволително дълго всяка хапка, храносмилането стартира още от устата. Това е методът да се погрижим за храносмилателната си система, вместо да я затормозяваме, което води до ферментационни процеси и нараснало газообразуване.

3. Хранете се 3 пъти дневно с пауза най-малко 4 часа сред обособените хранения. През последните десетилетия храненията дневно са се покачили от 3 на 5, с по-кратки паузи сред тях. Другият проблем е, че липсват регулярни шпации сред закуската, обяда и вечерята, а и постоянно си разрешаваме да похапваме по малко сред тях. Всичко това претрупва храносмилателната система и освен води до отичане, само че и е измежду главните виновници за повишаване на непотребни килограми. Епидемията от затлъстяване в днешно време е резулат както от неприятното хранене и заседналия ни метод на живот, по този начин и от неналичието на темп в всекидневието!

Свързани публикации.. Подут стомах и менопауза - по какъв начин да решим казуса? 1 10 аргументи за издут стомах 15 Защо ми е издут коремът? (І част) 0

4. Започнете банкет на пробиотици , които поддържат положителното храносмилане и балансират неприятните бактерии в храносмилателния тракт. Пробиотиците са значима причина за създаване на здрава чревна флора, за която към този момент знаем, че в дълготраен проект дефинира и нашето тегло, и нашето здраве. Богати на пробиотици са ферментиралите храни като кисело мляко, кефир, комбуча, кисело зеле и други

5. Увеличете приема на калий - минерал, който има значима роля за регулирането на телесните течности. С негова помощ се балансират и равнищата на натрия, по този начин се предпазваме от задържане на вода. Богатите на калий храни са: тъмни листни зеленчуци, банани, сладки картофи, леща, сьомга и други

6. Включете диуретични храни в менюто си – те подтикват производството и отделянето на урина и подкрепят извеждането на течности и изчистването на отрови и ненужни субстанции от организма. Такива мощни естествени диуретици са тиквите, дините, пъпешите, крушите, черешите и ябълките.

7. След 14 часа

избягвайте приема на сурови плодове и зеленчуци
– приемайте ги термично обработени. Защо е значимо това? В следобедните и вечерните часове суровите храни не могат бъдат задоволително добре модифицирани заради неналичието на храносмилателни ензими. Това провокира процеси на изгниване и ферментация и води до неприятното отичане на корема.

8. Подуването на корема неведнъж не е резултат от преяждане, а е последица от инфектиране на тънките вътрешности. В тези случаи могат да оказват помощ и минералните соли. Шуслеровите терапевти оферират следната композиция соли, с по 5 табл. от всяка на ден: сол №2 калциев фосфат (стабилизира клетъчната мембрана), №4 калиев хлорид (регенерира чревната лигавица), №9 натриев фосфат (подпомага обмяната на веществата) и №10 натриев сулфат (стимулира отделителните процеси).

9. Бъдете деликатни с несъразмерния банкет на протеини. Докато през последните 60 години приемът на протеини измежду популацията се е нараснал с към 200-300%, за същия интервал е понижен приемът на минерали посредством храната с към 25%. Дефицитът на минерали, витамини и микроелементи, от една страна, и несъразмерното съществуване на протеини, от друга, са най-честите аргументи за хронични болести, така наречен „ заболявания на модерното общество “, измежду които са метаболитните нарушавания, Синдром на раздразненото дебело черво (с диария, запек), хранителни алергии и непоносимости и други

10. Не забравяйте, че проблемите със стомаха доста постоянно са израз на хроничния стрес. Ако характерният за тялото механизъм при стрес се задейства прекомерно постоянно, страда нашата чревна еко-система и най-много нашата сензитивна чревна лигавица. От своя страна тя изпраща сигнали за стрес към мозъка и самата тя се трансформира във вътрешен източник на стрес. Можем да попаднем в омагьосания кръг на едно непрекъснато напрежение с всички негови отрицателни последствия за здравето. Погрижете се да редуцирате напрежението в всекидневието си посредством подобаващи техники: умишлено дишане, медитация, упражняване на йога, постоянно спортуване и придвижване навън.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР