Емоционалните травми, които са ни нанесени далеч назад във времето,

...
Емоционалните травми, които са ни нанесени далеч назад във времето,
Коментари Харесай

Как да се справим с емоционалните травми от детството, за да бъдем уверени и успешни в настоящето


Емоционалните контузии , които са ни нанесени надалеч обратно във времето, още в ранните детски години, надалеч не са безобидни. Според психолозите те могат да са причина за редица неприятни признаци и здравословни недоволства в сегашното ни: от психически отклонения като това да сме „ безконечната жертва” или „ безконечният агресор”, през поява на уплахи, паническо разстройство, нараснала тревога и меланхолия. От проблеми със съня, недоволства от зной, главоболие, заекване до зависимости към алкохол, опиати и други Могат да са причина за хранителни разстройства като анорексията или за появяването на наднормено тегло поради пристрастяване към храната като „ успокоително”.

Живеете ли с чувството, че в никакъв случай не сте задоволително положителни, тъй като:

Не сте съвършени в работата си или пък не печелите задоволително пари;

Не сте задоволително умни или изобретателни, или талантливи; Не сте задоволително хубави или слаби, или пък високи и силни; Не сте задоволително забавни или впечатляващи, с цел да заслужавате внимание; Не сте „ нещо повече” или „ нещо друго” и по тази причина не сте обичани?

Ако се улавяте, че мислите и се чувствате по този метод, надалеч не сте изключение. Голяма част от хората, които живеят с сходни отрицателни мисли и страсти, се усещат по този метод вследствие на прочувствени контузии, претърпяни в предишното, постоянно още в ранно детство.

Този тип прочувствени рани постоянно са нанесени от родителите, които, несъмнено, не са желали умишлено да наранят детето си. Но семената на подозрението (че не сме задоволително добри) са били посяти и са останали за цялостен живот. Когато тези мисли не са поправени, те водят до ниска самокритика, до тревога, яд и даже самонараняване и меланхолия през целия живот.

Как можем да си помогнем?

Ключът към изцелението на прочувствените контузии не е в това да се опитваме да се преборим с отрицателния си интуиция. Или да се опитаме да го заглушим благодарение на алкохол, храна или живот, изпълнен с перфекционизъм, предизвестяват психолозите. Този мощен интуиция, който ни подлага на критика непрекъснато, е неразделна част от нашата вътрешна същина, която е била засегната. И би трябвало да й помогнем да се излекува и да се възвърне.

За да се излекуват прочувствените контузии от предишното, би трябвало да се работи сложно и в доста аспекти. Да се употребява помощта на психотерапията, на медитативни практики благодарение на които да се обезвреждат стресът и отрицателните страсти.

Свързани публикации.. Подготовката за детска градина стартира от лятото 0 Стресовите фактори при децата - кои са? 0 Болки на растежа 2

Психологическата помощ може да насърчи построяването на прочувствена просветеност, от която се нуждаем. За превъзмогване на прочувствени контузии от предишното може да се употребява и помощта на хомеопатията. Хомеопатичните медикаменти работят като енергоинформационни тласъци, които оказват помощ на тялото да се освободи и да почисти насъбрана остаряла информация, да вземем за пример засегнатост или яд, арестуван преди доста години. Благодарение на хомеопатичното лекарство настава освобождение от тези отрицателни страсти. И човек е свободен да бъде себе си и да гледа на живота си по друг метод. Ето някои известни хомеопатични препарати, които могат да оказват помощ да се реализира това. Те засягат огромни групи хора с психоемоционална настройка, присъща за съвремието ни:

Стафизагрия – основна характерност за приложението на това лекарство е „ подтиснат гняв”. Често се предлага при пациенти, които страдат от физически признаци в резултат на подтиснат яд. Изпитвали са ясното чувство за яд и отвращение, само че не са ги изразявали за продължителни интервали от време. А първоизточникът на този подтиснат яд нормално се корени точно в детството. Възможно е родителите да са били доста властнически и да са налагали доста ограничавания на детето си. А то да не е имало опция (или да се е страхувало) да изрази своето неодобрение. Лечението със Стафизагрия оказва помощ да се обезврежда потиснатият яд и отрицателни страсти, натрупвани дълги години, с цел да може пациентът да се освободи от негодуванието и да заживее умерено.

Натриум хлоратум – основна характерност на това лекарство е „ угнетяване на прочувствената болка”. Изключително срещан вид хора в актуалното индустриализирано общество. Дълбоко раними хора, които външно наподобяват като уравновесени персони. Причината за това е в необятно наложилия се модел на образование в актуалното общество, в което би трябвало да си мощен и не можеш да показваш уязвимост и ранимост. Емоционалната болежка на този вид хора се корени в ранно детство, когато не са усещали, че получават безусловната обич, от която има потребност всяко дете. Недостигът на обич се усеща толкоз мъчително от дребното дете, че то може да се затвори в себе си, с цел да се защищити. Да „ заключи” сърцето си, с цел да стане то по-малко сензитивно. Много такива деца се изпълват с възприятие на виновност от най-ранно детство и то ги преследва през целия им живот.

Ликоподиум – основна характерност „ дефицит на мощ, безсилие”. Този вид хора имат надълбоко, вътрешно възприятие за изтощение, макар че външно показват самонадеяност и мощ. Поради аргументи, които постоянно се коренят в детството им, те са изгубили религия в личните си качества. Възможно е да са били прекалено подложени на критика и качествата им подлагани на непрекъснато подозрение, което поражда у детето положение на мощна и непрекъсната тревога, обвързвана с това по какъв начин се показва и дали се оправя задоволително добре. По-късно в живота към този момент порасналото дете постоянно ще се бори да потвърждава, че е задоволително положително (подобна реакция, само че заради други аргументи, се открива и у хората, които се повлияват добре от лекарството Натриум хлоратум).

Хомеопатичните медикаменти в тези случаи се предлага да бъдат одобрявани във високи разреждания като D1000, а честотата на банкет би трябвало да бъде преценена от доктор хомеопат. При вярно лекуване с настъпването на усъвършенстване последователно приемите се разреждат. Голямото преимущество на хомеопатичното лекуване е, че няма нежелани странични резултати и заплаха от приучване.

Предоставената информация не анулира нуждата от самостоятелна консултация с доктор хомеопат или умел фармацевт.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР