Защо депутатите не стигат до консенсус за пенсиите и ще

...
Защо депутатите не стигат до консенсус за пенсиите и ще
Коментари Харесай

Експерти за пенсиите и очаква ли се вдигане на данъците

Защо депутатите не стигат до консенсус за пенсиите и ще стигнат ли парите в страната? По тези въпроси дискутираха в студиото на „ Здравей, България ” на Нова тв икономическият съветник в КТ „ Подкрепа “ Ваня Григорова и финансисът Емил Хърсев.

„ Най-вероятно ще гласоподават добавката от 120 лева и ще отсрочат преизчисляването на пенсиите. Това не са пари от осигуровки, а от държавния бюджет, който се цялостни с налози. Междудругото преизчисляването на пенсията се предлага от години, само че нямаше консенсус. ГЕРБ и сега не желае преизчисляване и по тази причина упорстват за добавки ”, съобщи Григорова. По думите й казусът не е в това, че минималната пенсия се усилва, а че другите не се преизчисляват.

„ Това за което предизвестяват всички икономисти, е, че ще стартира едно празно наддаване. Състезанието няма да има позитивен излаз за никого. В бюджета има средства и за преизчисляването на пенсията и за добавката от 120 лева Финансовият министър сподели, че това, което се гласоподава, са освен добавките, а и прехвърлянето. Тоест, какъв брой от републиканския бюджет би трябвало да се преведе в бюджета на пенсионното обезпечаване. Този трансфер няма да стигне и за двете по едно и също време ”, каза Хърсев.

По думите му до увеличение на налози не може да се стигне. „ Ние сме една от страните с най-изрядни данъкоплатци ”, заключи Хърсев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР