Защо бТВ се пише на латиница, а не на български

...
Защо бТВ се пише на латиница, а не на български
Коментари Харесай

Цветанка Ризова се облещи, проф. Герджиков я завря в кучи г.з: Защо, бе, госпожо!? Срам ли ви е?

„ Защо бТВ се написа на латиница, а не на български език, позор ли ви е?  Защо заобикаля кирилицата. Аз това дълбоко не го разбирам! ” по този начин стартира диалога с Цветанка Ризова в „ Лице в лице ” Огнян Герджиков, откакто поздрави за празника.
„ Нали сте българска телевизия! Защо се пишете на латиница – BTV? ”, продължи назидателно професорът. „ Защото е марка, и защото сме интернационална компания ”, отбрани се Ризова.
„ Няма такова нещо. Вие сте вписани в българския търговски указател и неотложно би трябвало да се изписвате на български. Безобразие е такава телевизия да се афишира с латиница. Това е итинско безобрание, това е моят анонс към вас ”, изкоментира Герджиков.
Той съобщи, че Национална движение „Симеон Втори" се връща, тъй като 2 години се въртим в обаян кръг.
„ Имам болна тематика със законодателството. Още 2001 година, когато бях ръководител на 39-тия парламент, аз проведох Консултативен съвет от изтъкнати адвокати, които бяха безпределно потребни. Следващият парламент също имаше, само че пристигна 2009 година и там нещата се пречупиха. В страни от Европейски Съюз има такива препоръки ”, счита той.
Той разяснява законотворчеството в Народното събрание през последните години: „ Изборният кодекс, който е от 2004 година, е променян 24 пъти. Какво е това: „ Проба-грешка ”, „ Проба-грешка ”. Моето пояснение, че тези промени са от несръчност и неначетеност ”, каза  ръководителят на 39-тия парламент Герджиков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР