Защитниците на обвинения за нападението над 18-годишното момиче от Стара

...
Защитниците на обвинения за нападението над 18-годишното момиче от Стара
Коментари Харесай

К асапинът Георги може да отърве затвора заради забавена ДНК еспертиза

Защитниците на обвинявания за нападението над 18-годишното момиче от Стара Загора Георги Георгиев обявиха, че резултатите от ДНК експертизата и от трасологичната експертиза сочат, че „ изрично се отхвърля опцията Георги да е причинител на действието “.

Според юрист Валентин Димитров в ДНК експертизата „ няма какъвто и да било биологичен материал по облеклата, с които се твърди, че Георги е бил в нощта на нападението “.

Както Lupa.bg първа заяви след месец забавяне са дадени за изследване  облеклата, с които касапинът от Стара Загора е бил облечен в деня на закононарушението. По тях няма следи от кръв, защото той ги е прал няколко пъти. Разследващите служители на реда от града под липите не са дали в точния момент за проучване кървавото облекло, поради което доказателствата са унищожени. Именно това поражда подозрение, че униформените са се пробвали да спасят изверга с татуировките.

Миналата седмица държавното обвиняване сплоти двете досъдебни производства, формирани против Георгиев - за нанасяне на двустепенна междинна телесна щета, изразяваща се в черепно-мозъчна контузия, мозъчен оток и лека мозъчна травма, довели до разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота, и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други елементи от тялото на 18-годишното момиче.

Сигналът за нападението над 18-годишното момиче е получен към 23:30 часа на 26 юни. На 27 юни обвиненият е арестуван за период от 24 часа, като тогава е бил в изискванията на към този момент наложено наказване „ пробация “ от януари т.г. за сходно закононарушение. Той е освободен с разпореждане на Районния съд, откакто правосъдният състав смята, че съгласно събраните доказателства по делото, закононарушението се квалифицира като нанасяне на „ лека телесна щета ". На 31 юли Георги Георгиев беше арестуван с непрекъсната мярка „ задържане под стража " по другото досъдебно произвеждане за закана с ликвидиране по отношение на 18-годишното момиче. На 9 август Окръжният съд в Стара Загора удостовери наложената мярка за неотклонение. Случаят с насилието на момичето провокира митинги в цялата страна.

Касапинът Георги може да отърве пандиза поради забавена ДНК еспертиза 

Дрехите на нарушителя са били изпрани, преди да бъдат дадени за изследване
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР