Защитните сили срещу COVID-19 се синтезират на сън. Тогава се

...
Защитните сили срещу COVID-19 се синтезират на сън. Тогава се
Коментари Харесай

Топ кардиолог: Защитните сили срещу К-19 се синтезират на сън,психиката и имунитетът са свързани

Защитните сили против COVID-19 се синтезират на сън. Тогава се построяват антителата. Затова е значимо да спим повече до момента в който боледуваме. 

Тези хора, които спят под 6 часа, по-често страдат от сърдечносъдови болести и са по-рискови за боледуване, сподели в „ Денят стартира по Българска национална телевизия началникът на Клиниката по кардиология на Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи доцент Сотир Марчев.

„ Психиката и имунитета са свързани. Затова избягвайте тематиките за това кой къде е умрял, не гледайте такива репортажи. Говорете за хубавите неща, за старите другари, за радостните неща! “, поучава той.

„ Едни и същи неща предизвикват и нарушен имунитет, и повишение на кръвното налягане, а те са общоизвестни: обездвижването, наднорменото тегло, нездравословното хранене и недоспиването. Повишаването на кръвното е белег, че човек води погрешен метод на живот и би трябвало да го трансформират “, акцентира доцентът. 

Той поучава хората да спортуват вкъщи най-малко по 35-40 минути, нужно е да се натоварват физически всеки ден, в случай че нямат опция да упражняват на открито.

“Колкото повече близки контакти има един човек, толкоз по-дълго живее. Затова женените мъже имат по-дълъг живот от самотните “, изясни Марчев.

Консумиране на повече варива (боб, леща), пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци, ядки и риба, поучава той.

„ Хората, които са заболели, умират от две неща – от COVID-19 и от страха. За да понижим страха, би трябвало да се обучим. Човек би трябвало да е наясно къде се намира, какво става. Това понижава страха. Първото нещо, което желая да им кажа на тези хора, е, че заболяването трае общоприетоо 2 седмици. Свиквайте “, съобщи доцент Марчев.

„ Не се плашете от температурата! Ако е до 38 градуса, не я намаляваме, тъй като подтиква защитните сили на организма. Това, че хората са отпаднали, да не ги безпокои! Нека спят повече “, добави той.

„ Притеснява ни единствено дихателната непълнота или по-ясно казано невъзможността да си поемат въздух. В такива случаи би трябвало да се вика незабавна помощ “, предупреди кардиологът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР