Защитникът на Манчестър Юнайтед - Рафаел Варан, заяви, че той

...
Защитникът на Манчестър Юнайтед - Рафаел Варан, заяви, че той
Коментари Харесай

Рафаел Варан: Халанд не ни плаши

Защитникът на Манчестър Юнайтед - Рафаел Варан, съобщи, че той и съотборниците му не се опасяват от Ерлинг Халанд преди финала за купата на Футболната асоциация на Англия против Манчестър Сити в събота, само че призна, че противникът е доста мощен и може да сътвори заплаха от всяка зона на терена. 
 
" Червените дяволи " ще се опитат да сложат завършек на очакванията на градския противник за необичаен " требъл " през този сезон, откакто момчетата на Пеп Гуардиола към този момент завоюваха купата във Висшата лига, а на 10 юни играят край в Шампионската лига против Интер, а единственият британския тим с сходно достижение до момента е точно Манчестър Юнайтед през 1999 година.

Халанд се утвърди като голова машина в дебютния си сезон за Сити с 52 гола, като завоюва " Златната обувка " за най-хубав изпълнител в Премиършип с рекордните 36 попадения, както и няколко награди за Играч на сезона в Англия.

" Страх? Няма метод...Защо? ", сподели Варан за " Телеграф ". 

" Да, той е доста добър състезател, всички го знаем. Но опасността от Сити може да пристигна отвред, те са доста приключен тим ", добави френският национал.

Той счита, че неутрализирането на мотора в полузащитата на съперника Кевин Де Бройне ще бъде ключът към прекъсването и на Халанд. Белгийският халф Де Бройне завърши сезона във Висшата лига с 16 асистенции, 8 от които към норвежкия таран.

" Те могат да бележат от статични положения, с постепенни офанзиви и дълго владеене на топката, с бързо преливане при контраатаки. Връзката, която има Халанд изключително с Де Бройне, тези извеждащи подавания - това е нещо, което затруднява всеки бранител. Затова би трябвало да създадем всичко допустимо да прекъснем тази връзка ", съобщи Варан.

" Вярваме, че можем да ги победим. Но би трябвало да бъдем на непрекъснато високо равнище през цялото времетраене на мача, тъй като знаем, че всичко може да се промени за  секунди ", добави той.

Отборът на мениджъра Ерик Тен Хаг се пробва да прибави втори трофей в клубната витрина през сезона, откакто към този момент завоюва купата на Лигата.

" Трябва да бъдем оптимисти. На прав път сме. Но най-важното е да имаме вяра ", счита французинът. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР