Защитаващият титлата си в MotoGP Марк Маркес отне полпозишъна от

...
Защитаващият титлата си в MotoGP Марк Маркес отне полпозишъна от
Коментари Харесай

Маркес отне полпозишъна от Роси само с осем стотни преднина на Силвърстоун

Защитаващият купата си в MotoGP Марк Маркес лиши полпозишъна от Валентино Роси единствено с 0.084 секунди преднина на английската писта " Силвърстоун ". В утрешната Гран При – 12-и кръг от календара на MotoGP – трети ще започва родният воин Кал Кръчлоу със сателитния мотор на Honda.



Именно Маркес бе и единственият мотоциклетист, който мина бариерата от две минути за обиколка с достижение 1:59.941 минути и завоюва полпозишън номер 71 в кариерата си, подобрявайки личния си връх на пистата. Първи на пистата в битката за първата стартова позиция излезе Йонас Фолгер с миналогодишната машина на Yamaha, само че доста скоро времето му бе усъвършенствано от испанеца, до момента в който Кръчлоу и Маверик Винялес бяха по петите му. Най-добрата обиколка за Маркес можеше да пристигна и по-рано, само че неточност в последния бранш на пистата по време на третия му опит го лиши от тази опция.



След промяната на моторите Валентино Роси подсети за себе си с чудовищна обиколка, която го остави единствено на 0.084 секунди зад Маркес. Пол Еспергаро с КТМ, който донася най-хубавите резултати за новия конструктор в MotoGP през последните месеци, единствен катастрофира три минути преди края на сесията.

Йонас Фолгер и Дани Педроса записаха двете най-хубави времена в първата подготовка и съумяха да влязат в топ 12 в борбата за полпозишън на " Силвърстоун ".

Утрешната Гран При на Англия стартира в 17:30 часа българско време.

Awesome 71st POLE POSITION for @marcmarquez93, in 1'59.942 only rider under the 2' barrier pic.twitter.com/Nxt876U0M9
— Repsol Honda Team (@HRC_MotoGP) 26 August 2017
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР