Защитата на оспори вчера решението за прекратяване на съдебно производство

...
Защитата на оспори вчера решението за прекратяване на съдебно производство
Коментари Харесай

Навални оспорва съдебно решение във Франция, свързано с делото в Русия, заради което е зад решетките

Защитата на оспори през вчерашния ден решението за преустановяване на правосъдно произвеждане във Франция заради липса на открито закононарушение, което френското правораздаване постанови в интерес на френската козметична група " Ив Роше " през 2021 година, съобщи Франс прес.

Случаят е обвързван със правосъдния спор, в края на който Навални се озова зад решетките в Русия.

През 2019 година и брат му Олег подадоха тъжба във Франция за оклеветяващи изказвания, в която споделят, че " Ив Роше " ги е набедила незаслужено в осъществяване на измами в Русия, където тя работи от 1991 г. 

През 2012 година съветското правораздаване стартира следствие  за хипотетични отклонявания на финансови средства, осъществени от компанията " Главподписка ", държана от братята Навални. Подозираше се, че отклоняването на средства е било в ущърб на съветския клон на френската компания " Ив Роше " - " Ив Роше Восток ".

В поддръжка на тези изказвания " Ив Роше " съобщи, че е разкрила няколко значими и съвпадащи улики, които правели евентуална тезата за битие на финансова машинация. Компанията даже подава тъжба против незнаен причинител, с цел да получи достъп до правосъдното досие. После обаче съобщи, че не е понесла никакви вреди.

Но това не попречи Навални да бъде наказан в Русия през декември 2014 година на три години и половина условно за отклонение на 26 милиона рубли в ущърб на съветския филиал на " Ив Роше ". Брат му Олег получи същата присъда, само че ефикасна.

Условната присъда на след това беше сменена с ефикасна, тъй като съветските управляващи го упрекнаха, че е нарушил ограниченията за правосъден надзор, когато е отпътувал на лекуване в Германия, откакто оцеля при опит за отравяне. Навални бе задържан през януари 2021 година при завръщането си от Германия.

Сега юристът на Навални във Франция Уилям Будрон съобщи след правосъдно съвещание, извършено през вчерашния ден във френския град Рен при закрити врата, че отбраната на Навални е потвърдила, че през декември 2012 година " Ив Роше " си е давала сметка, че нейното подадено недоволство против Навални в Следствения комитет на Руската федерация, е било ориентирано против една персона, която е още тогава е била известна със мощното си опълчване на Путин. Това недоволство е било подадено за да се услужи на властта. А за Следствения комитет на Руската федерация юристът прибавя, че това е " въоръжената ръка на Путин ". После юристът добавя, че в поддръжка на мнението му приказва фактът, че " Ив Роше " доста бързо след това е оповестила, че не понесла вреди от хипотетично отклонение на финансови средства. Но вредите са за Навални, който е към този момент над 800 дни зад решетките като пряк резултат на недоволството на " Ив Роше ", съобщи френският му юрист.  

Решението на френското правораздаване по случая ще бъде оповестено на 19 май, добави юристът.

В края на май 2022 година Навални беше наказан в Русия на още девет години затвор за хипотетично отклонение на дарения, направени за неговите организации за битка с корупцията, нещо, което той отхвърля и дефинира обвиняванията като политически стимулирани.

От пандиза той разгласи, че се опълчва на съветската военна атака в Украйна и прикани руснаците също да й се опълчват, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР