Защитата на Кристиан Николов, обвиняем за смъртта на журналиста Милен

...
Защитата на Кристиан Николов, обвиняем за смъртта на журналиста Милен
Коментари Харесай

Обвиняемият за смъртта на Милен Цветков поиска домашен арест

Защитата на Кристиан Николов, обвинен за гибелта на журналиста Милен Цветков, изиска от Софийския градски съд да промени мярката му за неотклонение от „ задържане под стража” в по-лека - „ домакински арест”. Според юристите Николов е в ареста прекомерно дълго време - година и два месеца, а при по-лека мярка нямало да се попречи или повлияе на гледането на процеса.

Прокуратурата обаче упорства Николов да остане в ареста. Според обвиняването срокът на задържане е рационален, а положителното му процесуално държание не е съотносимо към мярката.

Кристиан Николов съобщи пред съда: „ Искам да помоля уважаемия съд за по-лека мярка. Имам открит адрес, няма да се укрия и мога да понасям по лека мярка”.

Телевизионният водещ почина в злополука точно на Великден предходната година. Две експертизи потвърдиха, че при злополуката Николов е карал с близо 100 км/ч и е имал три типа опиати в организма си.

Експертизите за психическото положение на Николов са последни по делото. След това се чака и решение на съда за това дали подсъдимият съзнателно е провокирал гибелта на Цветков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР