Засегнатите от , обхващащи цялата страна, излизат на голям протест

...
Засегнатите от , обхващащи цялата страна, излизат на голям протест
Коментари Харесай

Засегнати от противоепидемичните мерки излизат на голям протест

Засегнатите от, обхващащи цялата страна, излизат на огромен митинг в сряда в центъра на София, съобщи БГНЕС.

Най-недоволни от новите ограничения са работещите в заведенията, транспортния бранш и танцовите школи, които до момента стачкуваха в разнообразни градове на страната. Според новите ограничения заведения за хранене, питейни заведения, игрални зали и казина могат да работят от 7.00 до 23.00 часа с до 6 души на маса, на разстояние от метър и половина. Нощните заведения остават затворени. Събори, музикални фестивали и тиймбилдинги няма да се организират. Фитнесите могат да употребяват 30% от местата си. А с до 50% от потенциала си на закрито работят кина, театри, концертни и спортни зали.
 Министерството на здравеопазването: Протести не могат да спрат Covid-19 Министерството на здравеопазването: Протести не могат да спрат Covid-19
Протести не могат да спрат разпространяването на вируса. Това декларират от Министерството на здравеопазването във връзка със декларираната по...

В митинга, озаглавен #СвободаЗаБизнеса, присъединяване ще вземат с изключение на представителите на заведенията за хранене, питейните заведения, нощните клубове и игрални зали, и Конфедерация на автобусните превозвачи, Асоциация на игралната промишленост, Съюз на частните театрални школи, Съюз на организациите за любителско изкуство, Увеселителни центрове и детски празненство центрове в България, Българска асоциация за здраве и фитнес.

Представителите на засегнатите бизнеси упорстват за анулация на настоящите от 7 септември противоепидемични ограничения до предвиждането и приемането на съгласувани с бизнеса обществени и стопански ограничения за подкрепяне. Те упорстват за незабавна проверка на Националния действен проект за справяне с пандемията, с цел да се отстранен заложените в него дискриминационни и лишени от житейска и здравна логичност ограничавания.

Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията излязоха с остро писмо, в което показват президента Румен Радев като отговорник за дейностите и бездействията на назначеното от него служебно държавно управление по отношение на въведените ограничения. От здравното министерство реагираха като обявиха, че митингите няма да спрат разпространяването на вируса, нито ще понижат броя на хоспитализациите и умрелите от COVID-19.

Още от ОБЩЕСТВО:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР