Засега депутатите ще влизат в сградата на парламента без зелен

...
Засега депутатите ще влизат в сградата на парламента без зелен
Коментари Харесай

Депутатите засега без зелен сертификат за влизане в НС ОБЗОР

Засега депутатите ще влизат в постройката на Народното събрание без зелен документ. Това стана ясно след първото съвещание на председателския съвет на 47-ия парламент.

От „ Продължаваме промяната “ са на мнение, че решението за зелен документ не би трябвало да се взима на първата среща на управленията на парламентарните групи. Депутатите от най-голямата група подчертаха, че са за имунизацията

„ Позицията за зеления документ би трябвало да бъде изчиствана в допълнение, събираме отзиви, от разнообразни институции “, сподели Андрей Гюров, ръководител на ПГ на „ Продължаваме промяната “.

Темата за здравния документ е била повдигната на първия за този парламент председателски съвет от ГЕРБ-СДС. Настояват и за бързо основаване на комисии, с цел да не се бави бюджета.

„ Ние изразихме нашето мнение със заповедта, която работи от 2020 година, само че огромна част от сътрудниците са срещу да има самобитен зелен документ и се нарушава техните права “, разяснява Десислава Атанасова, ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Председателският съвет разисква въвеждането на зеления документ за вход в Народно събрание
Движение за права и свободи не са обсъждали съответно тематиката в парламентарната група.

„ Моето персонално мнение е, че аз съм се ваксинирала с три дози и приканвам всички да се имунизират “, сподели Мукаддес Налбант, зам.-председател на Народно събрание и народен представител от Движение за права и свободи.

Българска социалистическа партия пък са настояли, че по-важно е да се реши да не скача цената на тока от 1 януари, а депутатите да имат свободен достъп до Народното събрание.

„ Бяхме срещу, имаме си причини - това би затруднило работата на народните представители. Разбира се, би трябвало да съблюдаваме всичко като ограничения от заповедта на здравния министър “, разяснява Корнелия Нинова.

От „ Демократична България “ бяха сбити: „ Срещата беше напълно координационна, обсъждаха се оперативни тематики “, съобщи Христо Иванов.

От „ ИТН “ са били срещу подобен достъп, а „ Възраждане “ са против всички Коронавирус ограничения.

„ Вие знаете какво е нашето отношение към заления документ. Той е незаконен и антиконституционен и настояваме той да не бъде въвеждан в постройката на Народното събрание “, съобщи Петър Петров от „ Възраждане “.

Тази сряда първото постоянно съвещание на Народното събрание стартира с чуване на служебния министър на културата по проблема с вестник „ Труд “, съобщи bTV.
Свързани вести Депутатите ще влизат в Народното събрание без зелен сертификат
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР