Засега българските мобилни оператори не могат да вдигнат цените на

...
Засега българските мобилни оператори не могат да вдигнат цените на
Коментари Харесай

Нинова погва събирачите на дългове и ЧСИ-тата

Засега българските мобилни оператори не могат да вдигнат цените на месечните такси. Това съобщи от трибуната на Народното събрание министърът на стопанската система Корнелия Нинова в отговор на въпрос на соцдепутата Румен Гечев. Тя взе участие в парламентарния блиц надзор.

Румен Гечев попита Нинова по какъв начин ще отбрани българските консуматори, на което тя подсети за проблема с желанието и на трите мобилни оператори с повдигането на месечните такси поради инфлацията за 2020 и 2021 година

„ Това е непозволено. Ние издадохме заповед, с която забранихме това. Разбира се, мобилните оператори я апелират в съда и в случай че съдът отхвърли нашата заповед, те ще могат да вдигнат цените, само че към този момент това не може да стане “, сподели Нинова.

Тя напомни и желанието да се напише закон, който да пази длъжниците против колекторските компании, които ходели по села и градове и притискат длъжниците, тормозели ги с лихви и такси върху вземанията им, а в този момент поради рецесиите този проблем е свръхголям.

" В Българска народна банка има 17 регистрирани компании за събиране на банкови заеми, оттова нататък съгласно информацията, която успяхме да намерим, има към 40 други компании в България, само че те не са нито лицензирани, нито потвърдили капитал.

Поемам ангажимент, че в най-скоро време ще го внесем този закон. Вече усещаме отпор, през вчерашния ден на съвета един от специалистите пресметна, че това е ползи за сред 4-5 милиарда лева ", сподели Нинова.

Тя разгласи, че идващите въпроси, с които ще се заеме, са частните правосъдни реализатори и ограничения против далавера с цените и нерегламентирано повишаване.

 

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР