Заседанията на Комисията по ревизия на управлението на страна през

...
Заседанията на Комисията по ревизия на управлението на страна през
Коментари Харесай

Спор в Комисията по ревизия - правомерни ли си договори без конкурс на Автомагистрали

Заседанията на Комисията по проверка на ръководството на страна през последните 10 години не престават с чуването на министъра на районното развиване и благоустройството в оставка Петя Аврамова.

 Аргументът на Автомагистрали да не дават информация - огромен размер, Биков ги отбрани (ВИДЕО) Аргументът на " Автомагистрали " да не дават информация - огромен размер, Биков ги отбрани (ВИДЕО)
Временната комисия по проверката в Народно събрание ще прегледа на закрито съвещание документите, предоставени от агробизнесмена Светослав Илчовски. Т...
Заедно с нея на съвещанието участват ръководителят на Пътната организация и шефът на държавната " Автомагистрали ", с цел да отчетат активността на сдруженията. Ще се преглеждат още активността на " Български ВиК холдинг " ЕАД, както и осъществяването на Националната стратегия за саниране.
На предходните две съвещания предприемачът Светослав Илчовски насочи обвинявания към ГЕРБ и съответно към Петя Аврамова, че го е заплашвала по отношение на закупуване на земя.
Още при започване на съвещанието през днешния ден стана ясно, че сдружението " Автомагистрали ", което на едно от първите съвещания се оправда, че му би трябвало време да приготви документите, не е предоставило информация . В същото време на едно от първите съвещания Аврамова съобщи, че чиновниците ще работят даже по празниците, с цел да приготвят документите. Такива в последна сметка не са получени.

Изпълнителният шеф Дружеството не получило и указания на кой и по какъв начин да показват информацията. " Изумително е, че има началник на държавно сдружение, който не знае адреса на Народното събрание ", разяснява Манолова.
 НА ЖИВО: Ново съвещание на комисията Манолова (ВИДЕО) НА ЖИВО: Ново съвещание на комисията " Манолова " (ВИДЕО)
Парламентарната комисия по проверката изслушва районния министър в оставка Петя Аврамова, дружно с ръководителя на пътната организация и...
".
Известно е, че тези строителни действия са превъзлагани на други компании през контракти за наем на техника и доставка на материали. Тоест " Автомагистрали " е един буфер, каса, през която минават милиарди . Така че въпросите по какъв начин се избират изпълнителите, какви са цените, провеждани ли са публични поръчки, стоят ", разяснява ръководителят на комисията Мая Манолова. Тя посочи, че са получавани и големи предплатени суми - по над 100 млн., от обособени компании.

. Знаете, че има подобен член в закона, който разрешава вътрешно възлагане, има питане до Агенцията за публични поръчки и това е изцяло законна процедура, добави Аврамова.
Към момента тя мълчи по главния въпрос - за какво " Автомагистрали " на собствен ред не е обявявала публични поръчки за превъзлагане на действия на стойност стотици милиони левове. Аврамова твърди, че предплатените средства, изплатени на " Автомагистрали ", са преведени изцяло законно. Авансите обаче се оказаха големи - над 30%. Според Аврамова на всички места в строителството пренаемането на техника е процедура, както и доставката на материали.
 Автомагистрали ЕАД с контракти без конкурс за 4,8 милиарда лева и над 400 подизпълнители " Автомагистрали " ЕАД с контракти без конкурс за 4,8 милиарда лева и над 400 подизпълнители
Седем са договорите на Агенция „ Пътна инфраструктура “ с държавната компания „ Автомагистрали “ ЕАД за последните...
Смисълът на вътрешното възлагане е възлагане на държавно или общинско сдружение действия, които то самото може да извърши. Тук имаме големи заплащания, усещането е, че става въпрос за заобикаляне на закона и насочването на суми към съответни компании, разяснява Манолова, представена от Сега.
", пoсочи Аврамова преди даването на думата на шефа на сдружението Стоян Беличев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР