Заседанието на съветна на ООН посветено на ситуацията в Близкия

...
Заседанието на съветна на ООН посветено на ситуацията в Близкия
Коментари Харесай

Израелският външен министър обяви Хамас за новите нацисти и отмени среща с генералния секретар на ООН

Заседанието на съветна на Организация на обединените нации отдадено на обстановката в Близкия Изток беше белязано от напрежение сред външния министър на Израел Ели Коен и генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.

След словесния конфликт по време на дебата, израелският външен министър Ели Коен даже анулира планувана среща с генералния секретар на Организация на обединените нации, а негов представител съобщи по-късно пред Би Би Си, че Гутериш би трябвало да подаде оставка поради " възмутителните " мнения, които е направил по време на дебата в Организация на обединените нации.

" Няма да се срещам с генералния секретар на Организация на обединените нации. След 7 октомври няма място за уравновесен метод. " Хамас " би трябвало да бъде заличен от лицето на Земята ", съобщи Коен в обществените медии.

Повод за реакцията на израелския посланик станаха рецензиите на Гутериш против Израелските ответни удари в Газа, които са в отговор на нахлуването на радикалната формация „ Хамас “ в Израел на 7 октомври. Тогава бойци на приетата от Съединени американски щати и Европейски Съюз за терористична формация нахлуха в Израел и убиха 1400 души, а други 200 бяха взети за заложници.

До момента бойците на " Хамас " са освободили четири дами от отвлечените, само че групировката изиска краткотрайно преустановяване на огъня и заплашиха, че в противоположен случаи няма освобождават повече заложници.

По време на съвещанието на Организация на обединените нации генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш също настоя за " неотложно филантропично преустановяване на огъня " във войната сред Израел и " Хамас ".

Конвои с филантропична помощ влизат на части през Египет в Газа, само че съгласно Организация на обединените нации помощта е незадоволителна.

В изявлението пред Съвета на Организация на обединените нации израелският външен министър Ели Коен изрично отхвърли апелите за преустановяване на огъня в линията Газа.

Коен попита риторично Съвета какъв би трябвало да бъде " пропорционалният отговор " на убийството на бебета, изнасилването на дами и обезглавяването на жертви ".

Израелският външен министър сподели фотоси на някои от над 200-те души, държани за заложници в Газа.

" Как можеш да се съгласиш на преустановяване на огъня с някой, който се е заклел да те убие и да унищожи личното ти битие? ", увеличи звук Коен. " Ние не сме избрали тази война, само че не се съмнявайте, че ще спечелим ", съобщи той.

Коен назова " Хамас " – " новите нацисти " и прикани цивилизования свят да поддържа Израел.

" Точно както цивилизованият свят се сплоти, с цел да победи нацистите, по този начин както цивилизованият свят се сплоти, с цел да победи " Ислямска страна ", цивилизованият свят би трябвало да застане единен зад Израел, с цел да победи " Хамас ", сподели външният министър.

Висши представители на Съединени американски щати и Канада също обявиха, че преустановяване на огъня в линията Газа в този момент единствено би помогнало на " Хамас “

През последните дни има оснвен в Газа, има престрелки сред израелските въоръжени сили и бойци на ливанското шиитско придвижване " Хизбула ", както и с бойци, намиращи се на територията на Сирия, отбелязва " Ройтерс ".

В отговор на изстреляни от сирийска територия ракети, израелските въоръжени сили оповестиха, че рано тази сутринт техни изтребители са поразили военна инфраструктура на сирийската войска и ракетни установки.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР