Зърнената реколта е гарантирана и предстои след приключването на жътвата

...
Зърнената реколта е гарантирана и предстои след приключването на жътвата
Коментари Харесай

Земеделският министър с важни новини за реколтата, млякото и месото

Зърнената годишна продукция е обезпечена и следва след приключването на жътвата Консултативният съвет по зърното да заключи резултатите за добивите. Това сподели министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, който посети Фестивала на високопланинското говедовъдство и връзката сред коня и индивида. Събитието се организира край родопското село Горно поле и е проведено от Дивата плантация.

Министър Вътев регистрира, че в някои региони на страната има известно закъснение на жътвата поради влажността, само че пък в други има съвсем рекордни добиви. „ България е доста разнообразна и това е нейното благосъстояние “, разяснява той.
-->
Той осведоми, че за по-ефективно развиване на земеделието в идващите дни ще бъдат образувани консултативни препоръки по млякото, по месото и по поземлените връзки, а в Консултативният съвет по зърното ще бъдат включени преработвателите на растителни масла.

Министърът на земеделието и храните увери земеделските производители, че не се чака закъснение на изплащането на дотациите за повърхност, макар снадки период на Кампания 2023.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР