Заредени с тайнствени заклинания, с волята на магьосници и жреци,

...
Заредени с тайнствени заклинания, с волята на магьосници и жреци,
Коментари Харесай

Екзотични сувенири носят лоша енергия

Заредени с тайнствени заклинания, с волята на магьосници и жреци, такива талисмани живеят своя тайнствен живот даже тогава, когато са отработили своето предопределение. Те се оферират на локалните сувенирни пазари, търпеливо очаквайки новия си собственик. А той ги отнася със себе си и даже не подозира какъв брой е рисково да държи вкъщи вълшебен знаци на непознати култури.

Под палмата до крокодилски чер еп

Като си купите безопасен на тип другоземен сувенир, вие се свързвате с живота на магичния предмет. Всеки африкански кумир е изображение на съответен починал човек. Местните шамани споделят, че неговата изгубена душа броди по света и прави несгоди, до момента в който не открие изображението на своето бивше тяло. Затова африканците слагат в своите хижи фигурките на обичаните си родственици, а от дървените двойници на враговете си се мъчат да се избавят, изпращайки ги някъде надалеч. Например, като ги продадат на непознати туристи.

Страстен странник споделя, че не устоял на желанието да си купи дървени божества. Когато ги занесъл в дома си, в първите няколко нощи те като че ли шумели през нощта, отвоювайки си място в стаята. На сутринта индивидът намирал някоя от фигурите паднала, а друга надалеч от мястото, където била сложена. Решил да си купи изкуствена палма и череп на крокодил, да сложи цялата компания на слънчево място и да обърне лицата на божествата в посока на далечната им татковина. Тогава те се успокоили.

Кой дава живот на дървеното провидение

Индусите, преди да се поклонят пред изображението на боговете, вливат витална мощ в неодушевен предмет. Това се прави благодарение на специфичния обряд пранапратиштха, което в дословен превод значи вдъхване на живот в божеството. Но съществува и научно пояснение на феномена живот в неживото.

Английският химик Дон Робинс счита, че всяко произведение от какъвто и да е материал на молекулярно равнище акумулира облика на майстора, който го е направил. А по-късно изпраща този облик в пространството. Според шотландския физик Том Лесбридж всяко вещество има безгранична опция да натрупва и предава информация в обикновен тип. Спонтанните предавания на такава информация се демонстрират като фантом или тон.

Специалистите предлагат да се пазите да не ви се падне магическа дрънкулка, наречена линка. Тези миниатюри се създават от жреците на религията бон, съществувала в Тибет дълго преди раждането на Буда, която към момента се е запазила тук-там. Предназначението на такива фигурки е ритуалното ликвидиране на врага, чиято витална сила се вселява в линка. Те се продават за дребни монети на туристите, а от време на време даже им ги подаряват, с цел да прогонят духа на врага по-далече от родната страна. Този дух може да вилнее дълго в жилището ви, пробвайки се да откри пътя към своя дом.

Никога не купувайте фигурки от метал с двойно дъно, изключително в случай че върху тях са изписани тайнствени знаци. Вътре се слагат разнообразни магични предмети, с помощта на които те стават доста взискателни идоли.

Лишени от вниманието, за което са програмирани, божествата могат много да усложнят живота ви

Източните жреци по време на ритуална медитация зареждат със своята съсредоточена сила освен скулптурки, само че и безусловно безобидни на тип предмети - чаши, ножове, гребени, шалове... Такива рискови предмети се назовават сор. Ако се опитат да ви ощастливят с сходен подарък, не го приемайте.

Всички тези предизвестия са научно обосновани. Професорите Дж. Б. Райн от Англия и Гретруд Шмейдлер от Германия са изследвали въздействието на неодушевени предмети върху човешкия разсъдък. Учените не поучават никого да носи вкъщи си дребни глинени хаванчета и гърненца, които се назовават тса-тса. Пък и надали някой би поискал даже да ги допре, като разбере от какво са направени. Известно е, че телата на мъртвите тибетци се отнасят в планините. Плътта изяждат лешоядите, а след това роднините смилат на прахуляк изсъхналите от слънцето и вятъра кости, смесват ги с глина и вършат точно тези тса-тса....

Опасни дреболии

На тибетските пазари се оферират опашки от якове. Големи, пухкави, черно-бели. С тях е доста комфортно да се обира прахът или да се гонят мухи. Но да не ви идва на разум да ги размахате над главата си! Ще си навлечете страшна неволя. Опасно е да се купуват и кожички от мармоти от свещената планина Кайлас. В тези симпатични зверчета се превъплъщават светите отшелници. Купувайки такава кожичка, вие ставате несъзнателен съизвършител в убийството на светеца...

В Индия и Непал се оферират красиви сребърни кутийки-медальони на изящни синджирчета. Те най-често са украсени със сини тюркоази, които имат свойството да гълтам в себе си недъзите на индивида... Непременно проверете дали кутийката е празна. В такива медальони локалните дами носят късче от мощите на своите умряли родственици. Тези кости ще изсмукват от вас здравето ви.

Излиза, че нищо не можеш да си донесеш от далечната стран а

Разбира се, че не е по този начин, успокояват ни експертите. Например арабските магьосници вършат приказни талисмани от желязо или мед. Изработват ги съгласно ситуацията на Луната или Слънцето в някое от зодиакалните съзвездия. Талисманът, на който е написано ALCHATAY и е изобразен знакът на Телеца, лекува доста заболявания. Този със знака на Девата носи доходи, със знака на Лъва ще ви върне изгубената обич.

Индийските шамани пък вършат амулети от свещените дървета шрактя и хангида. Те наподобяват като елементарни дискове с разминаващи се лъчи, които отбелязват чакрата - древноиндийският знак на Слънцето. Имат някакво несъмнено защитно деяние и се връзват към дясната ръка. Трябва да се знае, че талисманите постоянно се подготвят поотделно и персонално. Затова не трябва да се купуват от улични търговци, а от човек, който ги е направил особено за вас. Няколко доста значими препоръки ► Ако в дома си имате екзотични сувенири, можете за всеки случай да ги неутрализирате.
► Идолите и фигурките, които имат очи, не трябва да се гледат едни други, нито да виждат отражението си в огледало.
► Колкото може по-рядко ги докосвайте с ръка и не бършете праха от тях, изключително с парцал.
► Не сядайте на трапезата с разюздани другари в наличието на идоли.
► Отнасяйте се почтително към човешките изображения - поздравявайте ги, разговаряйте с тях и никога не ги изпускайте...

Валентина ИВАНОВА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР