Заради забавянето на Плана за възстановяване и развитие в икономиката

...
Заради забавянето на Плана за възстановяване и развитие в икономиката
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Енергийният преход трябва да е разумно бърз

Заради забавянето на Плана за възобновяване и развиване в стопанската система ще влязат под 1 милиарда лв. вместо 5 милиарда лв. . Забавянето е, с цел да се вкарат лобистки планове в енергетиката като мегапроекта за батериите, който е абсурден и недоходоносен “.
Това сподели пред БНР финансистът Красимир Вълчев, народен представител от ГЕРБ.

И добави, че България рискува да изгуби енергийната си самостоятелност, защото тя се крепи върху производството на сила от въглища :

„ Не можем по едно и също време бързо да позеленеем и да бъдем енергийно независими… Енергийният ни преход би трябвало да е рационално бърз . Всичко се прави за по-бързото закриване на въглищните централи “.

В предаването „ Хоризонт за вас “ Вълчев дефинира като „ тъпо “, че двамата най-достойни претенденти за шефове на Българска народна банка са в Народното събрание “.

„ Имаме рецензия и подозрение и към двете кандидатури, че могат да допринесат за доверието към Българска народна банка “.

По думите му инфлацията в България е два пъти по-висока от другите страни в Европейския съюз :

„ Трябваше ръководещите да компенсират бизнеса, с цел да няма инфлация. Сега би трябвало да компенсират всички групи. Но отплата на инфлацията може да ни вкара в инфлационна серпантина “.

Интервюто с Красимир Вълчев можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР