Заради силно замърсения въздух днес в градския транспорт на София

...
Заради силно замърсения въздух днес в градския транспорт на София
Коментари Харесай

Днес пътуваме със „зелен билет“, транспортът в София ще струва лев

Заради мощно нечистия въздух през днешния ден в градския превоз на София ще се пътува със специфичен "зелен билет " от 1 лев за целия ден, оповестяват от Столична община.Той е годен за всички линии.

Йорданка Фандъкова прикани столичани: Слезте от колите си

Внимание: Мръсен въздух, какво поучава общината

От общината упорито приканват жителите да употребяват градския превоз вместо колите си.



От Столична община излязоха и с рекомендации към водачите и семействата: "Особено внимание обръщаме на притежателите на коли с екологичен клас под ЕВРО5, да лимитират напредването с тях.

В случай, че употребявате персоналния си автомобил, Ви молим да не оставяте мотора включен при престой по-дълъг от 3 минути.

„ Призоваваме семействата, които се отопляват на дърва и въглища, при опция да употребяват електрически уреди за отопление или друго екологично отопление ".

Столичният инспекторат продължава осъществяването на инспекции за нерегламентирано събиране и горене на отпадъчни материали в града.

Фандъкова посочи, че се вършат и засилени инспекции да се прекъсне пътят на отпадъчните материали от контейнерите, от пунктовете за вторични първични материали или автосервизите до домовете, защото това е един от огромните проблеми на столицата.

Само за последния месец при тествани 35 пункта за вторични първични материали има формирани 13 акта, разясняват от Инспектората.

Лекарите поучават жителите с респираторни болести, както и дребните деца, и възрастните хора, да заобикалят продължителния престой навън. При вървене пешком е добре да се избират направления, които не минават край огромните градски булеварди.

Мярката за "зелен билет " беше утвърдена с решение на Столичния общински съвет на 25 януари тази година.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР