Инвеститорът на частната детска болница Мама и аз - Търговска

...
Инвеститорът на частната детска болница Мама и аз - Търговска
Коментари Харесай

Инвеститорът се отказва от частната детска болница Мама и аз

Инвеститорът на частната детска болница " Мама и аз " - " Търговска лига " АД - се отказва от основаването на педиатрично поделение и сменя името на болничното заведение и че решението на държавното управление може единствено да бъде редактирано в този смисъл. Такава е позицията на сдружението, след като служебният министър председател Диммитър Главчев обяви, че ще анулира решението за градеж на частна детска болница. 

Това от сдружението афишират, че го създадат поради " основаното обществено-политическо безпокойствие вследствие на разпространението на подправени вести и популистки мнения ". 

Припомняме, че на 30 април служебното държавно управление утвърди основаването на частна детска " Многопрофилна болница за интензивно лекуване " Мама и Аз " в София. Инвеститорът трябваше да е  " Търговска лига - Глобален аптечен център " АД.

Решението на държавното управление от 30 април т.г. за основаването на многопрофилна болница в София със единствено 40 педиатрични кревати е законосъобразно и вярно. Нито планът, нито решението за новата болница изобщо имат за цел основаването на някаква " национална частна детска болница ", още се споделя в позицията на сдружението. 

По-рано днес президентът Румен Радев, ПП-ДБ и Движение за права и свободи подлагаха на критика разрешението за строежа на частна детска болница. От ГЕРБ не разясниха разрешението, а единствено споделиха, че поддържат основаването на национална детска болница.

Малко след позицията на ГЕРБ, министър председателят Димитър Главчев разгласи, че анулира решението за болничното заведение. От днешното известие за анулацията обаче не си личеше Главчев да е участвал на съвещанието, да е упражнил надзор над съгласувателната процедура по дневния ред на съвещанието, нито пък да се е провел спор или полемика по взимането на решение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР