Заради прогнозираните от метеоролозите предстоящи обилни валежи в Пловдив, по

...
Заради прогнозираните от метеоролозите предстоящи обилни валежи в Пловдив, по
Коментари Харесай

Заради прогнозата за порои: Извънредно чистят шахтите в Пловдив


Заради плануваните от метеоролозите идни значителни превалявания в Пловдив, по предписание на кмета Здравко Димитров от тази заран изключително се почистват дъждоприемните шахти на всички проблематични места в града. Оперативна програма „ Чистота “ оставят дежурни екипи, а при проблеми с дъждоприемните шахти жителите могат да алармират на тел. 0882002347. Дежурни екипи от „ Градини и паркове “, както и от другите общински звена, също остават в подготвеност да реагират при нужда.

От общинския спешен щаб при бедствия и повреди имат подготвеност за предстоящите значителни превалявания. От там оповестяват, че се прави 24-часов мониторинг на река Марица като сега равнището на водата е 60 см. и ситуацията е умерено.

„ Поддържаме гореща връзка с органите на единната избавителна система – ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив и Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. Екипите на доброволните формирования също са готови и имат подготвеност да реагират при нужда “, осведомят още от щаба. 

Специално внимание се отделя  на секторите по бул. „ Васил Априлов “, където при последните проливни дъждове имаше усложнения в оттичането на водата. „ Коматевско шосе “, „ Ягодовско шосе “ под надлез „ Скобелева майка “, подлезът на  ул. „ Гладстон “  също са измежду проблематичните места.

От Община Пловдив приканват жителите при внезапно утежняване на метеорологичната конюнктура по опция да си останат у дома. 
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР