Заради окайващия вид на българските железници и непрекъснатите закъснения, пътуването

...
Заради окайващия вид на българските железници и непрекъснатите закъснения, пътуването
Коментари Харесай

Най-дългият маршрут с влак

Заради окайващия тип на българските железници и непрекъснатите закъснения, пътуването с трен по родните ширини не е най-приятното нещо, което може да ни се случи. Често даже го заобикаляме, в случай че имаме някаква друга алтернатива. А пътуването с трен в действителност е едно от най-хубавите, бързи, занимателни, екологични и живописни благоприятни условия, които ни разрешават да стигнем от една до друга точка.

От Reddit са наясно с това, по тази причина дружно благодарение на професионални специалисти в региона, те съумяват да открият най-дългият вероятен влаков маршрут в света. Маршрутът бележи началото си от Португалия и приключва чак в Сингапур. Дължината на трасето е цели 18 755 километра. Това разстояние може да бъде прекосено за 21 дни.

Всъщност този влаков маршрут слага нов връх за най-дълго непрестанно железопътно пътешестване в международен мащаб.

Публикуваната в Reddit карта на маршрута демонстрира, че пасажерите потеглят от Португалия и минават през Испания, Франция, Германия, Полша, Беларус и Русия, преди да стигнат до източноазиатските страни - Монголия, Китай, Лаос, Тайланд, Малайзия и Сингапур, където приключва пътуването.

Интересно да се означи е, че маршрутът включва няколко дребни смени и нощувки в емблематични градове, сред които Париж, Москва, Пекин, Банкок, Куала Лумпур.

Според Марк Смит, специалист в региона на влаковите пътувания, който има съществена роля в изчисляването на целия маршрут, едно такова пътешестване ще ни коства към 1200 евро. Това е освен по-евтино, в сравнение с със аероплан, само че и доста по-забавно и по-екологично.

Като едни от най-големите последователи на пътуването с трен, незабавно го набелязахме в желанията за идната година. Предвид пандемичната конюнктура обаче, може би ще се наложи малко да изчакаме, защото сега тук-там по трасето на влака има наложени рестрикции. Например две от най-дългите прави, експресите Париж-Москва и Москва-Пекин, в този момент са спрени, пишат от Secret London.

Ние обаче сме запалянковци и ще изчакаме, до момента в който отстранен рестриктивните мерки, тъй като несъмнено бихме желали да изминем тези 18 755 километра с трен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР